Kultúra

Múzeumok éjszakája Szegeden: minden program egy helyen

Múzeumok éjszakája Szegeden: minden program egy helyen

2022. június 25., szombat
Múzeumok éjszakája Szegeden: minden program egy helyen

Cowboyok és indiánok, egy 55 éves számítógép és a MÁV-palota rejtett titkai. Csak egy kis izelítő a Múzeumok Éjszakája idei, szegedi programjaiból. Összeszedtük a szegedi szombat este minden programját.

Móra Ferenc Múzeum ezen az estén egy közös felvonulásra is invitálja a látogatókat, sőt akiknek kedvük van be is öltözhetnek cowboynak vagy indiánnak és így sétálhatnak végig Szeged belvárosán! A legfrappánsabb jelmezek ajándék belépőt érnek! A múzeum, a Fekete ház és a Vár teljes esti programkínálatát ide kattintva nézheti meg.

A Somogyi könyvtár két helyszínen is kínál programot estére. A beiratkozási akció mellett éjszakai sétával, zenés műsorral, alkalmi bemutatókkal, egy kis kézműveskedéssel, valamint játékos gyermek­program­mal várják látogatóit. A Dóm téri központ programjait itt találja, Stefánia Fiókkönyvtár-klub eseményeiért ide kattintson.

Az 1894-ben épült, Pfaff Ferenc által tervezett MÁV-palotát ismerhetik meg ma este a látogatók a pincétől a padlásig. A ptinás épületben emelett interaktív programokkal várják az érdeklődőket. Ide kattintva találja a részletes programot. Ha pedig valakinek nem volt elég a vonatokból, akkor elég ha buszra száll és a Rendező-pályaudvarra indul. Ott mozdonyokat lehet megnézni belüről, de a fűtőházba is lehet egy rövid kirándulást tenni. A pontos cím és a programok itt olvashatóak.

A Szent-Györgyi Albert Agórában igazi kuriózum várja az informatika iránt érdeklődőket. Este újászületik egy 55 éves számítógép modell. Emellett a program jó alkalmat ad arra is, hogy megnézze a Neumann Társaság 1000+ négyzetméteres Informatika Történeti Kiállítását, a hozzá tartozó Neumann-emlékszobát, továbbá az interaktív videojáték kabinetet és a Muszka Dánielről és Simonyi Endréről szóló emléksarkokat is. Még látogatható lesz Telefónia című időszaki tárlat is a távközlés történetéről. Itt olvasható a részletes program.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.