Írjon nekünk

Politika

Hoppá: sztár sportoló lesz a Fidesz egyik jelöltje Szegeden!

Megjelent:

Meghatározó gazdasági központtá alakítaná Szegedet, illetve a város közvetlen térségét a Fidesz. A volt kézilabdázó, aki tagja volt az 1996-ban bajnok szegedi csapatnak, az 1-es választókerületben indul a kormánypártok színeiben – tudta meg a Délmagyar. A Fidesz hivatalosan egyébként a jövő héten mutatja be jelöltjeit.

A lap azt írja, hogy az 1-es körzetben több lehetséges jelöltet is meghallgattak, végül Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Bartók Csaba között dőlt el, melyikük induljon. Más személyi változások is történtek azonban a szegedi Fideszben:

csendben elköszöntek a korábban meghatározó arcoktól, és helyüket egy új, fiatalabb, dinamikusabb vezetés veszi át. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a szervezet tagsága újult meg, de a politikai húzóemberek is megváltoztak.

A Délmagyar úgy tudja, a személyi változások csak egy folyamat elejét jelentik, nem a végét. A helyi Fidesz célja ugyanis az, hogy a kormányzattal együttműködni képes helyi szervezetet hozzanak létre, amely a választásokon is esélyes lehet,

a kabinettel együttműködve pedig egy regionálisan meghatározó gazdasági központtá alakítsák Szegedet és a város közvetlen térségét.

A párt helyi szervezete szerint ugyanis hosszú évek óta először van esély Szegeden legyőzni az MSZP-t. Emiatt pedig eddig nem látott egység alakult ki a szegedi jobboldalon.

(via Délmagyar)

Kommentek

Tovább olvasom

Politika

Megkezdődött a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezése

Megjelent:

Szerző:

Február végéig adhatják be – az ország bármelyik kormányablakában, személyesen – kárrendezés iránti kérelmüket a Czeglédy-ügy károsultjai.

Tovább olvasom

Politika

Orbán a Welt am Sonntagnak: “nem lehet a világnak úgy segíteni, hogy tönkretesszük a saját népünket”

Megjelent:

Szerző:

Az EU-nak segítenie kell a menekülteken, de “nem lehet a világnak úgy segíteni, hogy tönkretesszük a saját népünket” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Welt am Sonntag című konzervatív vasárnapi német lapnak adott interjúban. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

A nyugalmat, a biztonságot szeretnék megőrizni a polgármesterek

Megjelent:

Szerző:

Cser-Palkovics András (Fidesz), Székesfehérvár polgármestere szerint a nyugalmat, a biztonságot szeretnék megőrizni a magyar települések vezetői, ezért utasítja el a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ), hogy Magyarország bevándorlóország legyen és a településeken bevándorlásszervező irodák működjenek. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál