Közösség

Segíts, hogy segíthessenek – Megnyitott a Karitász Vásár Szegeden

Segíts, hogy segíthessenek – Megnyitott a Karitász Vásár Szegeden

2017. december 12., kedd
Segíts, hogy segíthessenek – Megnyitott a Karitász Vásár Szegeden

A Karitász Vásár immáron huszonnegyedik alkalommal várja az érdeklődő jótevőket a szegedi Nagyáruház földszintjén.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász lelkes önkéntesei októbertől kezdve hétről hétre készítettek saját kezűleg ajándéktárgyakat, díszeket, egyéb apróságokat a vásárra. A bevételből ezúttal is nehéz sorsú családok tűzifavásárlásához járulnak hozzá, illetve hajléktalan embertársainknak nyújtanak segítséget.

„Fenyődíszek, karkötők, adventi koszorúk és számos más kézműves termék megtalálható vásárunkon. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász csoportjai, önkéntesei, az ÁGOTA Játszóházba járó gyermekek és családok, valamint a L.É.T. Egyesület és Önkéntes Mozgalom Kiss Sándorné által vezetett nyugdíjasklubjának kézműves alkotói csoportjával karöltve készítettek apróságokat a vásárra. Az ebből származó bevétel egy része hajléktalan embertársainkhoz kerül, a

„Teajárat”

kezdeményezésünkön belül meleg pokrócokat, ruhákat, élelmiszert viszünk a fedél nélkül élőknek, továbbá ahhoz a tűzifaakcióhoz szeretnénk hozzájárulni, amely program keretében már hosszú évek óta sok száz családot segítünk és támogatunk” – mondta el Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász igazgatója a jótékonysági vásár megnyitóján, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karának növendékei színesítettek zenei előadásukkal. Megtudtuk, a vásárra szánt díszeket, kézműves remekek egy részét a Karitászon belül több mint húsz éve életre hívott

Alkotóház

foglalkozásain készítették a lelkes önkéntesek. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász irodavezetője, Ancsa-Molnár Hajnalka elmondta, emellett még számos, kézzel készített díszes apróságot kaptak felajánlás formában is.

A Karitász Vásár Szegeden, a Nagyáruház nyitvatartási idejében december 18-ig várja a jó ügy érdekében tenni akaró lakosokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.