Szórakozás

Csokoládékülönlegességekkel várták a szegedi Gombóc Artúrokat

Csokoládékülönlegességekkel várták a szegedi Gombóc Artúrokat

2017. december 10., vasárnap
Csokoládékülönlegességekkel várták a szegedi Gombóc Artúrokat

Az adventi forgatagban az édesszájúak is találhattak maguknak valót, ugyanis egy látványos showműsorral egybekötve készítette Vanya Gábor chocolatier karácsonyi különlegességeit.

A Dóm tér adventi csokoládémanufaktúrának adott otthont a Szegedi Karácsonyi Hetek programsorozatán belül. A kétnapos csokoládé-show alkalmából nemcsak a látványban osztozhattak, hanem ízlelőbimbóikkal is élvezhették az édességek nyújtotta élvezeteket a szegediek. A programok szakmai atyja, Vanya Gábor chocolatier volt. Az egyébként bányamérnöki diplomával rendelkező kézműves

a forró csokitól a bonbonon át a trüffelig, az összes kézműves csokoládé-variáns készítését bemutatta a vendégeknek.

A belga Callebaut akadémián végzett mester úgy fogalmazott, csakis csúcsminőségű belga alapanyagokból dolgozik, viszont olyan trükkökkel, fortélyokkal, amelyek otthoni környezetben, az ünnepekre készülve is használhatóak. Véleménye szerint a kézműves csokoládé mára nem egy szűk elit réteg kiváltsága, hanem az átlagember hétköznapi luxusa, amelyet mindenki megérdemel.

Az interaktív programban a gyermekek is kivették a részüket, segítették Vanya Gábor munkáját. A Mesés Kastély előterében megmaradt csoki mikulások felhasználásával készítettek például forrócsokit, trüffelt, csokitallért, csokikrémet. Másnap az egyedi, kézműves szaloncukrok kapták a főszerepet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.