Írjon nekünk

Sport

A víz ördögeiként úsztak a vásárhelyi zászlóshajók

Megjelent:

A hétvégén rendezték meg a XXI. Országos Rövidpályás Vidék Bajnokságot a Gyarmati Dezső Sportuszodában, Hódmezővásárhelyen. Ezúttal sem okoztak csalódást a Hód Úszó SE zászlóshajói.

Összesen 26 egyesület 191 versenyzője vett részt a rangos versenyen. Első helyen végzett a Pécs, második helyen a HSÚVC, harmadik helyen a SZUE, és negyedik a Hód Úszó SE csapata. Az Ádándi-Kiss Gyula szárnyai alatt fejlődő Hódok közül kilenc lány és kilenc fiú indult. Közülük kiemelkedően teljesített Ugrai Panna, aki 12 indulásából 12 aranyérmet szerzett. Panna hét egyéni csúccsal is büszkélkedhet, amit ezen a versenyen tudhatott magáénak.

Egyéni csúcsokban másoknál is megugrott a mérleg, Varga Brigi hatból hatszor, Barna Máté ötből ötször, Borbás Gergő pedig hétből hatszor tudott jobbat úszni az eddiginél. Ugrai Pannán kívül Szentkereszty Cecília is aranyérmet szerzett 100 méter mellen. Garamvölgyi Csenge ezüstöt és egy bronzot szerzett, Csókay Lenke egy bronzérmet, Károlyi Fanni egy ezüstöt, Kancsár Mirjam egy bronzot, Varga Brigitta pedig egy ezüstéremmel gazdagodott. A fiúknál Rauch Robi négy ezüstérmet és egy bronzot szerzett, Szabó Bence és Borbás Gergő pedig egy-egy bronzéremmel járult hozzá a sikerhez.

A Garamvölgyi Csenge, Szentkereszty Cecília, Károlyi Fanni, Csókay Lenke alkotta 4X100-as gyorsváltó második helyet szerzett, majd ugyanebben a számban az Ugrai Panna, Nagy Petra, Zaka Maja, Kancsár Mirjam alkotta váltó csak a negyedik helyre ért oda. Ugyanez történt a 4X200-as gyorsváltónál is. A 4X100-as vegyes váltóban a lányok mindkét csapata bronzérmet szerzett. A 4X100 méteres fiú vegyesváltó harmadik lett, a csapat tagjai Labozár Zsolt, Tót Csaba, Borbás Gergő és Szabó Bence voltak. F kategóriában második helyen végzett a fiúk váltója, a csapatot Mag Gergő, Barna Máté, Pászti Milán és Kovács Zétény alkotta.

Hirdetés

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Újra nyert a MOL-Pick Szeged

Megjelent:

Szerző:

Szombaton 18 találattal múlta felül a vendég Dabast.

Tovább olvasom

Hírzóna

Asztalitenisz: déris, bethlenes és radnótis sikerek a Diákolimpián

Megjelent:

Szerző:

A megyei asztalitenisz diákolimpia V.-VI. korcsoportos fiú-lány döntőjét rendezték.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kézilabda: zsákmány nélkül tért haza az északi portyáról az Algyő

Megjelent:

Szerző:

Több algyői játékos sérülten utazott a csapattal.

Tovább olvasom

Aktuál