Írjon nekünk

ARC

Az illatok gyógyítják a testet és a lelket is!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Ön felfedezte már az illóolajok csodálatos világát? Ha még nem, akkor itt a kiváló alkalom.

– A természet ereje gyengéd öleléssel segíthet, ha a legyengült szervezetnek egy kis támogatásra van szüksége – mondta el lapunknak Szendrei Ági aromaterápiás tanácsadó, aki már több mint két éve foglalkozik a gyógyító illatok tanulmányozásával.


Szendrei Ági aromaterápiás tanácsadó

Mint mondja, az olajok pozitív hatását saját magán és a közvetlen környezetén is volt alkalma megtapasztalni. – Szeretném továbbadni azt a tudást, amelyet az évek során elsajátítottam, hiszen ezekben

az illóolajokban olyan erő rejlik, amellyel a megfelelő alkalmazás mellett szelídebben tudjuk gyógyítani a testünket,

mint a gyógyszerekkel – tette hozzá a szakember, akinek legemlékezetesebb sikertörténete az akkor nyolc éves kisfiának lázcsillapítása volt.

Áginak az illóolajok téli időszakra is remek alternatívákat kínálnak, hiszen a borsmenta, az illatos citrom, vagy a teafa olaj bizony kitűnő ellenszere a náthás, vírusos megbetegedéseknek. – A személyes kedvencem a teafa olaj nagyon megosztó illata van, ugyanakkor remek fertőtlenítő, ezért mindig lapul a táskámban egy üveg – mesélte. Természetesen a tél melegét idéző illatok kedvelői is megtalálhatják kedvencüket, hiszen a fahéj vagy a szegfűszeg is kiválóan alkalmas a gyógyításra.

– A megfelelő információk birtokában

a természet erejét felhasználhatjuk a betegségek gyógyítására.

Egészségünk megőrzéséért pedig úgy tehetünk, ha figyeljük testünk üzeneteit és a szakember által összeállított receptekkel aromás válaszokat adunk rá – folytatta Szendrei Ági, hiszen csak a megfelelő eredetű és minőségű olajokat lehet terápiás célra használni.

Természetesen nemcsak testünket, hanem lelkünket is ápolhatjuk a megfelelően összeállított olajok kombinációjával. A nyugtató hatású levendula és a mandarin kiválóan alkalmas a stressz oldásra. Tejszínbe csepegtetve, majd fürdővízben elkeverve hideg napokon elcsendesíti a testet és az elmét egyaránt.

Az olajok gyógyító hatásával a legújabb Aromavilág workshopon ismerkedhet meg december 7-én,

ahol Szendrei Ágitól, a “Megálló – Tarján felett az ég” közösségi házban azt is megtudhatja, hogy: Milyen hatóanyagok vannak az aromaterápiában? Miként jutnak az illóolajok a szervezetünkbe? Hogyan fejtik ki a hatásukat?

Az Aromás gyógyulás-illatos egészség program a Nő arcai Egyesülettel közös szervezésben valósul meg.

Hirdetés

Kommentek

Tovább olvasom

ARC

Bayer Zsolt: Férfitestbe kényszerített leszbikus nő vagyok

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A liberalizmusból mára komplett elmebaj lett, az eszmét körüllengő gondolatiság teljesen eltorzult – mondta nekünk a jobboldalon népszerű publicista, aki az új könyvét mutatta be Szegeden.

Tovább olvasom

ARC

Szeged Szépe imádja, ha keményen földhöz vágják

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Kékegyi Szimonetta, azaz Szeged Szépe december kilencedikén átadja koronáját és címét egy új szépségnek, aki egy évig viselheti majd azt.

Tovább olvasom

ARC

13 évesen ért Európa csúcsára Flóra

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

2000 eurót, díszoklevelet és emlékplakettet nyert Tabatabai Nejad Flóra a Kaunas Talenten Litvániában.

Tovább olvasom

Aktuál