Sport

Ekkora felújításon még soha nem esett át az újszegedi sportuszoda

Ekkora felújításon még soha nem esett át az újszegedi sportuszoda

2017. november 21., kedd
Ekkora felújításon még soha nem esett át az újszegedi sportuszoda

Meg is mutatjuk, hogy néz ki a felújított uszoda!

Június hatodika óta nem használhatták a szegediek az újszegedi sportuszodát: az alapos felújításon átesett létesítmény hétfőtől azonban újra fogadja vendégeit - keddi ott jártunkkor épp a férfi vízilabda-csapat edzett a medencében, a ContiTech Szeged egészen idáig minden edzését Hódmezővásárhelyen tartotta, míg meccseit idegenben játszotta.

Az uszodában a földben lévő összes vezetéket kicserélték, padlófűtést építettek ki, és dupla sátort is kapott az uszoda. Új, energiatakarékosabb világítással látták el a létesítményt, egyúttal egy új stúdiót is létrehoztak, ahonnan többek között a vízilabda mérkőzések hangosítása is megoldható. Kicserélték a beton borítást is, így egy csúszásmentes padozatos járhatnak az uszoda vendégei, e mellett pedig egy automata rendszer szabályozza a levegőbefújást. Ha valaki csobbanna, azt új startkövekről teheti meg, de hogy még hátrébb menjünk a folyamatban, megújult út, egy fix folyosó vezet az uszodához is.

Az új gépház miatt mintegy másfél méterrel szélesebb is az sátor. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. a tervek szerint a későbbiekben a kismedence esetében is egy hasonló beruházást hajtana végre, ám ehhez várhatóan - csak úgy, mint a mostani beruházás esetében, amely a Szegedi Vízipóló Suli TAO-pályázatán keresztül futott - kell majd egy partnerszervezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.