Kultúra

A világ összes országához szólna a szegedi zenekar

A világ összes országához szólna a szegedi zenekar

2017. november 8., szerda
A világ összes országához szólna a szegedi zenekar

Múlt héten mutattuk be a szegedi Future Rhapsody új videóklipjét. Most a zenekar tagjai, Vidóczy-Lövey János zeneszerző-producer, Erdei Enikő dalszövegíró-énekes és Szűcs Balázs fordító meséltek a csapatról a SZEGEDmának.

– Nehéz besorolni minket, több műfajt érintünk: industrial, downtempo, szintipop, dubstep elemek. Eljutottam oda, hogy nem szeretek tiszta zenei stílusokról beszélni, minden keveredik – nyilatkozta lapunknak Vidóczy-Lövey János. A két zenekari tag már a Vidóczy Electric Projectben együtt dolgozott. Hozzájuk csatlakozott Szűcs Balázs, aki Enikő dalszövegeit fordítja angolra. Korábban „csak” dalszövegíróként szerepelt Enikő, most viszont már aktív tag. – Először János írja meg a zenei alapot, elmondja, hogy ő ezzel milyen témát akar elmesélni, majd erre én írok szöveget magyarul, amelyet Balázs lefordít– avatott be a művek születésébe minket. Szűcs Balázs hozzátette, jóval nagyobb kihívás lefordítani a dalszöveget, mint bármely más írást, de pont ezt szereti benne: jogi szerződésnél nem kell, hogy rímeljenek a sorok, s a szótagszámnak sem szükséges egyeznie. A nyolc dal felvételéhez elég volt néhány óra, ezt követően egymás után nyolcszor játszották el az adott számot, majd kiválasztották a legjobb verziót. Elárulták, nagy terveik vannak, egyelőre Szegedet vennék be, de utána az országban és külföldön is megkedveltetnék magukat. – Szeretnénk, ha mindenhova eljutnának az üzeneteink, s főleg azok a dalok, amelyek nem csak a magyarok szólnak. Eddig szerencsére nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a közönségtől – mondták a zenekar tagjai.

Kíváncsi vagy az albumra? Itt meghallgathatod!

https://www.youtube.com/watch?v=QKMXsHiaFn0&list=PLBj9hN3_0lWPcXtWy-2buIiuzHsUTwQDk

Azt gondolod, élőben nem tudják, így eljátszani? Ma este az IH-ban este nyolctól ezt is ellenőrizheted ingyen!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.