Írjon nekünk

Közélet

A karaoke is belefért a Szent Imre-napi programba

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A kápolna búcsúját, valamint a hozzá tartozó ünnepséget hagyományosan az Imre névnaphoz legközelebb eső pénteken tartja a Szent Imre Szakkollégium, tekintettel az egyetemisták mozgalmas hétköznapjaira. Csocsó és pingpong bajnokot is avattak.

Az ünnepség a kápolna búcsúmiséjével kezdődött, amelynek főcelebránsa Kondé Lajos, az 1994-ben újraalapított kollégium első igazgatója, jelenlegi pasztorális püspöki helynök volt, valamint jelen volt Serfőző Levente atya, az egyházmegye oktatási püspöki helynöke, Hess István jezsuita atya, a szegedi Kaszap István Jezsuita Egyetemi Szakkollégium igazgatója, valamint Köllő Sándor kollégiumi- és egyetemi lelkész is. A szentmisén a kollégisták mutattak be gitáros-hegedűs-zongorás-dobos zenei szolgálatot.

A prédikációban Lajos atya példaként a Római Szent Péter Bazilika Magyar kápolnájának magyar szenteket ábrázoló domborművét hozta fel. Itt a művész szent Imre halálát örökítette meg, ahol Szent Imre küzdelmét ragadta meg. Lajos atya arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a kép a fiatalságot ábrázolja, és hogy minden fiatal Szent Imre is Isten fiatalságát eleveníti meg a világban. Arra bátorította a fiatalokat, hogy legyenek bátrak, vállalkozó szelleműek, leleményesek és győztesek. Isten fiatalságát vigyék a világba.

Az este egy ünnepi műsorral folytatódott a kollégium tornatermében, amely során az ott lakók mutathatták meg tehetségüket egymásnak, valamint a meghívott vendégeknek. Az idei fellépők között voltak komolyzenei darabok, könnyűzenei alkotások, de volt, aki szavalt, egy másik kollégista zsonglőrködött, sőt, egy kollégiumi (szikk)kvízjáték keretein belül a közönség is az est aktív részese lett. Az előadásokat követően elkészült a kollégium idei közös csoportképe is. A kulturális műsor után a nap folyamán a kollégisták által elkészített közös vacsoráé volt a főszerep, majd az est kötetlen beszélgetésekkel, társasjátékozással, “just dance” és karaoke partyval folytatódott.

Másnap, első alkalommal rendezték a Szent Imre-napi kupát, amelynek keretein belül a kollégisták – és a kollégium munkatársai – pinpongban, valamint csocsóban mérhették össze tudásukat. A magas színvonalú és nagy küzdelmeket hozó mérkőzéseken végül csocsó-, valamint pinpong-bajnokokat avattak, a mindkét versenyszámban indulók összesített eredménye alapján legmagasabb pontot szerző pedig a Szent Imre-napi kupa bajnokának mondhatja magát.

Fotók: Hidas Bence és Horváth Gábor

Hirdetés

Kommentek

Közélet

Meghosszabbították a nemzeti konzultáció visszaküldési határidejét!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A kormány módosította a dátumot.

Tovább olvasom

Hírzóna

Zavaros ivóvízre kell számítani Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Intenzív, átfogó ivóvízhálózat-tisztításba kezdenek Szeged több városrészében november 27-től december 1-ig.

Tovább olvasom

Hírzóna

Elképesztő dolgot jelentett be Trócsányi Szegeden!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nyitott kérdések vannak az unió előtt, és ezekre a válaszok még nem egyértelműek – jelentette ki az igazságügyi miniszter.

Tovább olvasom

Aktuál