Közélet

A hiányszakmák szépségeibe kalauzolnak

A hiányszakmák szépségeibe kalauzolnak

2017. október 11., szerda
A hiányszakmák szépségeibe kalauzolnak

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezi pályaorientációs rendezvényét, amely fókuszában a hiányszakmák szerepelnek. Ezúttal Hódmezővásárhely ad helyet rendezvénynek, melyen a Szegedi Szakképzési Centrum iskolái is részt vesznek.

A Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és a Szegedi Szakképzési Centrum Csonka János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nemcsak bemutatja az iskolában tanított hiányszakmákat, hanem az érdeklődők ki is próbálhatják az iskolák által felvonultatott eszközöket is. Ez a rendezvény segít abban, hogy fény derüljön arra, valóban érdekli-e annyira a felvételizőt az adott szakma, hogy hivatásának válassza, és kiderül az is, valójában neki való-e az adott tevékenység. Fontos szempont a szakmaválasztás esetén, hogy milyen kilátásai vannak a továbbtanulónak a jövőre nézve. A hiányszakmák tanulása mindenképpen előnyt jelent, nem csak azért, mert ösztöndíjjal támogatottak, hanem azért is, mert a hiányszakmában végzett tanulók jelentős része az iskolapadból kikerülve már jó munkahelyet talál a szakmájában. A pályaorientációs rendezvényen iskoláink az általuk oktatott, ösztöndíjjal támogatott és a munkaadók által keresett hiányszakmákat mutatják be. A Móravárosi Szakgimnázium és Szakközépiskola a vegyészettel és elektronikával, elektrotechnikával ismerteti meg a rendezvényre kilátogatókat. A vegyésztechnikusok egyszerű kísérleteket mutatnak be, amelyeket az érdeklődők is kipróbálhatnak. A villamosipari szakmák szintén látványosan szemléltetik majd a tanulók, és érdekes kísérleteket tekinthetnek meg az érdeklődők. Valamint épületgépészeti múzeumi tárgyak is szemügyre vehetők majd. A Csonka János Szakgimnázium és Szakközépiskola látványos standdal vonul ki a rendezvényre. Náluk elektromotort lehet összeszerelni, majd a kész művet az alkotók haza is vihetik. A tavalyi pályaorientációs rendezvényen óriási volt a standjukhoz látogatók száma, amely azt is jelenti, hogy egyre inkább érdeklődnek az iskolában indított képzések iránt. A Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola villamosmotor makettel készül, és bemutatják az elektromágnesesség mibenlétét is. A rendezvényen modelleket lehet összeszerelni, amelyet az általános iskolások is nagyon szoktak élvezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.