Kultúra

Jótékonysági koncert a Szent Gellért Fesztiválon

Jótékonysági koncert a Szent Gellért Fesztiválon

2017. szeptember 27., szerda
Jótékonysági koncert a Szent Gellért Fesztiválon

A Szent Gellért Fesztivál keretei között a Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Újszülött Intenzív Osztályért Alapítvány a Zene Világnapján jótékonysági komolyzenei koncertet szervez a Szegedi Nemzeti Színházba.

A tavalyi évben az alapítvány legfőbb célkitűzése volt, hogy a régióban született koraszülött, vagy sérülten született újszülöttek anyukái, az Alapítvány által kialakított anyaszobáiban tartózkodhassanak, így biztosítva azt, hogy gyermekeik mellett tölthessék napjaikat ebben a nehéz időszakban. A szervezet által több nélkülözhetetlen eszközt tudott beszerezni a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinika Koraszülött/Újszülött Intenzív Osztályának, illetve a Szülészeti-Nőgyógyászati Klinika részére. Az idei koncerttel tamogatókat szeretnének megnyerni azzal a céllal, hogy az elmúlt években megkezdett anyaszobák anyaszállások kialakítását, felújítását, mint legfőbb törekvésünket a jövőben is folytatni tudjuk, immáron a Dél-alföldi régióban. Továbbá olyan Orvosi Sürgősségi Kocsik megvásárlását tervezik, amely a gyermek intenzív modern ellátásához elengedhetetlen. A jótékonysági komolyzenei koncertet Ezerarcú Muzsika a zene világnapján címmel rendezik. Fellépnek Sebestyén Márta, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Kokas Kata, Gyüdi Eszter és Szélpál Szilveszter. Közreműködik a Szegedi Szimfónikus Zenekar, vezényel Gyüdi Sándor. Az est fővédnökei Lázárné Megyeri Zita, Kiss-Rigó László, védnöke Kakas Béla, Csongrád Megye Közgyűlés Elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.