Az Országgyűlésben is téma volt a Korábban Érkeztem Alapítvány

2017. szeptember 20., szerda · Egy hozzászólás

Tovább támadta a Korábban Érkeztem Alapítványt Hadházy Ákos LMP-s képviselő, az Országgyűlésben Lázár Jánoshoz intézett interpellációt. A miniszter azt közölte, Hadházy kimondta az ítéletet, miután az alapítvány kuratóriumában az ő felesége szerepet vállalt, s leszögezte, a szaktárca az ügyben minden szükséges iratot meg tud mutatni. Tovább »

Csepreghy is kiállt a Korábban Érkeztem Alapítvány mellett + FOTÓK

2017. szeptember 9., szombat · 14 hozzászólás

Koraszülöttek és családtagjaik, valamint az ellátásukban érintett szakemberek komplex támogatására fordítanak több mint egymilliárd forintot a dél-alföldi régióban a 2020-as év végéig terjedő időszakban. A sikeresen pályázó, a szegedi kötődésű Korábban Érkeztem Alapítvány programját az LMP társelnöke, Hadházy Ákos élesen bírálta. Az alapítvány nyilvános egyeztetést kezdeményezett Szegeden, ahol Csepreghy Nándor miniszterhelyettes is felszólalt. Tovább »

Villámcsődület a koraszülött babákért Szegeden

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

csalad_szulok_baba_gyerekvallalas

A Kangatraining Magyarország összefogásra buzdít a Korábban Érkeztem Alapítvánnyal és a Melletted a Helyem Egyesülettel karöltve a koraszülött babákért és az Édesanyákért, akik állandó “lakói” a Perinatális Intenzív Osztálynak (PIC). Kiemelt figyelmet fordítva a kengurumódszer (KMC) használatára, mely segíti a korababák fejlődését. Május 15-én, hétfőn 17 órától, a Kenguruzás Világnapján a REÖK-palotánál is flashmobot tartanak. Tovább »

Újraélesztő asztalt is kapott a szegedi szülészeti klinika

2016. december 7., szerda · 11 hozzászólás

adomany05_gsA Korábban Érkeztem Alapítvány közel 7 millió forintot gyűjtött a szeptemberi Szent Gellért Fesztivál jótékonysági koncertjén. Az összegből jutott a dél-alföldi régió legnagyobb kórházainak, valamint a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának is. A szülészeti osztály és műtői immár rendelkeznek az elengedhetetlen melegítő asztallal.
Tovább »

A koraszülöttekért tartott jótékonysági estet a Szent Gellért Fesztivál + FOTÓK

2016. szeptember 27., kedd · Hozzászólok

szent_gellert_fesztival_hetfo80_gs

Rost Andrea ás Dolhai Attila részvételével adott koncertet a Szegedi Szimfonikus Zenekar a Dómban hérfő este – a jótékonysági koncerttel a Korábban Érkeztem Alapítványt támogatták. Tovább »

Jó ügyek szolgálatában a Szent Gellért Fesztivál – Hétfőn a koraszülöttekért muzsikálnak + FOTÓK

2016. szeptember 26., hétfő · Hozzászólok

maga_zoltan_koncert040mj

Szombaton Mága Zoltán hegedűművész a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermekeiért muzsikált, hétfőn pedig a Korábban Érkeztem Alapítvány javára tartanak koncertet a fogadalmi templomban.
Tovább »

Anyaszállást kapott a szegedi nőgyógyászati klinika

2016. június 28., kedd · 3 hozzászólás

anyaszallas_atado05_gsKoraszülést követően, a Szegedtől távol élő édesanyák szállása lesz a Richter-anyaszoba, hogy a kritikus első napokban újszülöttjeik mellett lehessenek. A szobát a női klinika második emeleti osztályán rendezték be.
Tovább »

Az Árgyélus királyfi kapcsán rendez jelmezversenyt a Korábban Érkeztem Alapítvány

2016. február 17., szerda · Hozzászólok

argyelus_kiralyfi_sajttaj001kfA Szegedi Nemzeti Színház újabb jelentős eseményre készül, február 26-án mutatják be ugyanis az Árgyélus királyfi című daljátékot. Az ősbemutató után egy nappal a Korábban Érkeztem Alapítvány jelmezversenyt szervez, a legjobbakat pedig nyereményekkel jutalmazza.
Tovább »

Osztály az osztályért – iskolások tették szebbé a gyógyuló gyerekek adventjét

2015. december 4., péntek · Hozzászólok

Fenykep_15

Az idei évben 3. alkalommal rendezték meg a Korábban Érkeztem Alapítvány szervezésében az “Osztály az Osztályért” programot. Ezen projekt keretében a programra jelentkező középiskolák és gimnáziumok diákjai, illetve tanáraik az alapítvány mentorainak közreműködésével karácsonyi díszbe öltöztették több kórház és klinika gyermekosztályát, megszépítve a beteg gyermekek és szüleik közelgő adventi ünnepét.
Tovább »

A korábban érkezett gyermekekért énekelt Miklósa Erika a szegedi dómban + FOTÓK

2015. szeptember 22., kedd · Hozzászólok

szent_gellert_fesztival_hetvo54_gs

Ahogy fogalmazott, a szíve csücske a szegedi fogadalmi templom Miklósa Erika operaénekesnek, mindig szívesen énekel ott, a Korábban Érkeztem Alapítvány felkérésére pedig örömmel vállalta, hogy a Szent Gellért Fesztivál nyitónapján fellép a Szegedi Szimfonikus Zenekarral. Tovább »

Csoma Zsanett – orvos, kutató és Aranyanyu is + FOTÓK, VIDEÓ

2014. december 11., csütörtök · 2 hozzászólás

csoma_zsanett03_gs

Földre szállt angyalok – így is nevezik a Richter Aranyanyu Díjjal elismert nőket. Az idei egyik díjazott Csoma Zsanett lett, aki bőrgyógyászként gyermekekkel foglalkozik, például olyan babákkal, akik korábban vagy betegen jöttek a világra. Tovább »

Egy színházi délután a legkisebbekért + FOTÓK

2014. november 16., vasárnap · Hozzászólok

koraszulott_delutan01_KF

“Eljön a fény, szép a remény, ahogy felsír és néz. Egy érkező élet a kezedben ébred és a jövő a tét.” Rendhagyó helyszínen, a Szegedi Nemzeti Színházban csapott a húrok közé a Dodgem együttes. A teátrum ugyanis a Koraszülöttek Világnapja alkalmából órási játszótérré változott.
Tovább »

Koraszülött-délután a szegedi színházban

2014. november 14., péntek · Hozzászólok

korabban_01

„Délután a legkisebbekért” címmel rendez játszóprogramot és gyermekelőadást a szegedi színházban a Korábban Érkeztem Alapítvány. Az egykori koraszülött gyermekeket és szüleiket november 16-án, vasárnap 14 órától várják kulisszák mögötti sétával, alkotó foglalkozásokkal, meseelőadással és tanácsadással. Tovább »

Nagy lesz a zsibongás a Koraszülöttek Világnapján a szegedi színházban

2014. november 8., szombat · Hozzászólok

A színházi titkok a legkisebbek előtt is feltárulkoznak: színpadbejárás, sminkelés és jelmezpróba várja a gyerekeket és családtagjaikat november 16-án, a Koraszülöttek Világnapján. Hogy a nap ne csak a játékról, hanem a meséről is szóljon, Csukás István legújabb daljátékát is megnézhetik a kicsik.
Tovább »

Szegedi doktornő a Richter Aranyanyu díj Döntőjében

2014. november 5., szerda · Hozzászólok

csoma_zsanett_portreCsoma Zsanett az Orvos kategória döntőse a Richter Aranyanyu díj versenyében, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati Klinikájának gyermekbőrgyógyászának, a Korábban Érkeztem Alapítvány kuratóriumi elnökének nevéhez fűződik a koraszülöttek bőrápolási és sebkezelési protokollja. Tovább »

Jótékonysági koncert és dél-koreai vendégek a Szent Gellért Fesztiválon

2014. szeptember 18., csütörtök · Hozzászólok

szent_gellert_fesztival07_gs

A korábbi évekhez hasonló kerettel, és számos újdonsággal indul szeptember 22-én a Szent Gellért fesztivál. Az ünnep keretén belül sor kerül koncertekre, tudományos előadásokra, a középkori püspök mellett megemlékeznek a 25 éve fenn álló magyar-dél-koreai diplomáciai kapcsolatokról és jótékonykodnak a koraszülöttek javára. Tovább »

Vidám hangulatú családi nap a korábban érkezettekért + FOTÓK

2014. szeptember 7., vasárnap · 2 hozzászólás

SZS20140906_koraszulottek_napja_vadaspark_010

Szakmai előadást hallgathattak, tapasztalatot cserélhettek és a fejlesztő játékok kulisszatitkaiba is bepillanthattak a koraszülött gyermekes szülők. A Szegedi Vadaspark már második alkalommal adott otthont a Koraszülöttek Napjának.
Tovább »

Koraszülött mentorszolgálatot indít a Korábban Érkeztem Alapítvány

2014. február 21., péntek · Hozzászólok

koraszules11Új kezdeményezést indít a szegedi Korábban Érkeztem Alapítvány: a Koramentor Szolgálattal a koraszülött intenzívosztályon kezelt babák szüleit segítik. A szervezet február 21-23. között rendezi meg az első önkéntesszülő tréningjét Mórahalmon.
Tovább »

Vízilabdás sztárok a korábban érkezettekért + FOTÓK

2013. március 21., csütörtök · Hozzászólok

A szegedi gyermekklinika koraszülött osztályán megmentett legkisebb baba mindössze 550 grammosan született, ma viszont egészséges, és úgy fejlődik, akár kortársai. A szegedi koraszülötteket most Drávucz Rita válogatott vízipólós és az A-Híd Szeged vízilabdázói segítik: elindult a Korábban Érkeztem Alapítvány első támogatásgyűjtő akciója, melyen vízilabdás relikviákra lehet licitálni március 22-ig.
Tovább »