Kultúra

Felcsendülnek a Notre Dame-i toronyőr harangjai a Szabadtéri Színpadán + FOTÓK

Felcsendülnek a Notre Dame-i toronyőr harangjai a Szabadtéri Színpadán + FOTÓK

2017. augusztus 10., csütörtök
Felcsendülnek a Notre Dame-i toronyőr harangjai a Szabadtéri Színpadán + FOTÓK
notre_dame-i_toronyor_kozonsegtalalkozo001kf

Első ízben mutatják be a Notre Dame-i toronyőr című musicalt a szabadtéri deszkáin. Quasimodo, Esmeralda és Phoebus kapitány szenvedélyes szerelmi háromszögéről szóló történet fülbemászó Disney-dallamokkal fűszerezve kerül színre.

A Notre Dame-i toronyőr közönségtalálkozójának kezdeten

Kerényi Miklós Gábor,

a darab rendezője elmondta, a legtöbb szabadtéri esten az általa színpadra vitt darabok mentek. „Valóban nyolcvannál több estéről van szó, úgyhogy az viszonylag sokkal több, ha a főpróbákat és az esős napokat is beleszámítjuk. Én csak azt szoktam mondani, hogy eszelős nagy kaland Szeged. Nagyon szeretem és remélem, ugyanennyi előadás lesz még” – tette hozzá a rendező. A

Victor Hugo

regényéből született musical egészen különös technikát alkalmaz, a nyolcvanas években született színház a színházban technikát. A játékot egy közösség játssza el, azért mert választ vár bizonyos kérdésekre. A rendező kiemelte, ez mindenképpen egy mai 2017-es gondolat, míg maga a darab örök érvényű. A fülbemászó és a drámai darabok egyaránt megtalálhatóak benne, így széles körű közönséget be tud vonzani. „Varázslatos, gyönyörű zenei világot vonultat fel, a klasszikus értelemben vett gigantikus kórusok jellemzik, amik rendkívül nagy odafigyelést igényelnek” – tette hozzá a

Makláry László

karnagy. A produkció koreográfusa

Duda Éva

szerint Szeged mindig nagy kihívás, ugyanakkor ezek a grandiózus méretek csábítóak is a koreográfusok számára. Több mint 400 statiszta egészíti majd ki a színészek játékát.

Veréb Tamás

formálja meg Quasimodo-t, a párizsi Notre Dame híres, rémisztő külseje ellenére csupa szív toronyőrét. „Azt gondolom, az egész produkció arra törekszik, hogy Quasimodo és darab szépségét megmutassa. Néha nehézségekbe ütközünk, de azért vagyunk itt, hogy ezeket megoldjuk” – fejtette ki a színész.

Gubik Petra

hat előadás alkalmával mutathatja meg a közönségnek, milyen az ő Esmeraldája. A szerepre speciális táncórákkal készül az Eurovíziós Dalfesztiválon ismerté vált

Virág Szandra

segítségével. Mint mondja, a karaktere kifejezetten nőies, ezért muszáj minden csípőmozdulatából sugároznia az ízig- vérig nőt. A darab szereplői közül többen is visszatérő vendégei a szabadtéri színpadnak, így már otthonosan mozognak a napfény városában. A szervezők különleges meglepetésekkel készültek a közönségtalálkozó résztvevőinek, első ízben a Notre Dame-i toronyőr még be nem mutatott előzetesét nézhették meg, majd 10 szerencsés a színészekkel együtt fellátogathatott a dóm tornyaiba, ahol a két főszereplő egy-egy dalrészletet adott elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.