Sport

Európai Szuperkupa - Negyedszer a Real Madridé a trófea

Európai Szuperkupa - Negyedszer a Real Madridé a trófea

2017. augusztus 9., szerda
Európai Szuperkupa - Negyedszer a Real Madridé a trófea
super_cup_

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid nyerte a labdarúgó Európai Szuperkupát, miután kedden 2-1-re legyőzte az Európa Ligában címvédő Manchester Unitedet Szkopjéban.

A négyszeres aranylabdás Cristiano Ronaldo a kispadon kezdte az összecsapást, amelynek legelején Gareth Bale veszélyeztette közelről az angol együttes kapuját. A folytatásban is a spanyol alakulat volt kapura veszélyesebb, Casemiro fejelt a felsőlécre. A Manchester előtt többször csillant fel nagy helyzet kialakításának lehetősége, ám lövésig pontatlanságok, rossz megoldások miatt nem jutottak el. Ezt és a mezőnyfölényét kihasználva vezetéshez jutott a BL-győztes: egy felszabadítás után Dani Carvajal ívelt jobbról a tizenhatoson belülre, Casemiro pedig a leshatárról indulva levált a védőjéről, és egyből a hosszú alsóba lőtt. A 32 fokos melegben félóra elteltével ivószünetet rendelt el a játékvezető, s bár a rövid pihenő felélénkítette a Vörös ördögök játékát, igazi helyzetig nem jutottak, sőt, a szünet előtt Karim Benzema növelhette volna kettőre a különbséget. A fordulás után Toni Kroos távoli lövésével veszélyeztetett Zinédine Zidane együttese, amely nem sokkal később már 2-0-ra vezetett: Isco és Gareth Bale remek kényszerítője után előbbi lőtt hat méterről higgadtan a kapuba. Szinte azonnal faraghatott volna a különbségből a United, ám Paul Pogba fejesét fogta Keylor Navas, majd a kipattanóból a nyáron igazolt Romelu Lukaku az üres kapu fölé lőtt. Gareth Bale felsőlécét követően azonban összejött a szépítés a korábban a madridiakat is irányító José Mourinho csapatának: Nemanja Matic távoli lövését középre ütötte ki Navas, Lukaku pedig másodszor már nem hibázott közelről, ezzel első tétmérkőzésén betalált új csapatában. A hajrában érezhetően veszélyesebb volt a Manchester United, előbb Marcus Rashford ziccerét, majd Fellaini fejesét védte Navas. A túloldalon Marco Ansensio kísérlete után mutatott be bravúrt De Gea, a hajrában az idővel is okosan gazdálkodó Real Madrid így is megőrizte előnyét. A Real Madrid sikerével története során negyedszer hódította el a trófeát, s egymást követő két évben nyerte meg a Bajnokok Ligáját és az európai Szuperkupát is, ez legutóbb az AC Milannak sikerült 1989-ben és 1990-ben.

Európai Szuperkupa

Real Madrid-Manchester United 2-1 (1-0)

Szkopje, II. Fülöp Nemzeti Stadion, 33 460 néző, v.: Gianluca Rocchi (olasz)

Real Madrid:

Navas - Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Bale (Asensio, 74.), Benzema (C. Ronaldo, 83.), Isco (L. Vázquez, 74.)

Manchester United:

De Gea - Valencia, Lindelöf, Smalling, Darmian - Herrera (Fellaini, 56.), Matic, Pogba - Mhitarjan, Lukaku, Lingard (Rashford, a szünetben)

gólszerzők:

Casemiro (24.), Isco (52.), illetve Lukaku (62.)

sárga lap:

Carvajal (84.), S. Ramos (86.), illetve Lingard (42.), Rashford (94.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.