Közélet

Babákkal a hátukon táncoló édesanyák a koraszülöttekért + FOTÓK

Babákkal a hátukon táncoló édesanyák a koraszülöttekért + FOTÓK

2017. május 16., kedd
Babákkal a hátukon táncoló édesanyák a koraszülöttekért + FOTÓK
kangazas007kf

Flashmobbal hívták fel Szegeden is a figyelmet a koraszülött babákra. A kengurumódszer lehetővé teszi, hogy a szülők minél több időt töltsenek el gyermekükkel már az intenzív osztályon is.

Az ország 19 pontján hívták fel a figyelmet a koraszülött babákra a kenguruzás világnapján. A hétfő délután tartott villámcsődületeken azonos dallamra és koreográfiával táncoltak az édesanyák a babáikkal az összes helyszínen, így a szegedi Magyar Ede téren is. Csongrád megye székhelyén két tucat édesanya táncolt babájával, összesen – a kisbabáktól a nagymamákig – több mint százan vettek részt a flashmobon. „A kengurumódszer nagyon jól használható a koraszülöttek ellátásában, Magyarországon 2001 óta alkalmazzák. Ez azt jelenti, hogy a baba nem inkubátorban van, hanem a bőr bőrrel találkozik, az anya és az apa élő inkubátorként működik a gyermek gondozása, ápolása közben. Ez segíti a tejtermelést, a kötődés kialakulását” – nyilatkozta lapunknak

Rádi Kata

, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója, a rendezvény helyi szervezője. A kutatások szerint a kengurumódszer alkalmazása esetén a csecsemő életfunkciói stabilabbak, s a szülők is hamarabb megismerik gyermeküket. „Fantasztikus dolog, hogy megnyitják az édesanya és az édesapa előtt az intenzív osztályokat. Ők nem vendégek, a legnagyobb kincsük van bent. A módszerrel könnyebb túlélni az osztályon töltött napokat” – fogalmazott Rádi Krisztina. A flashmobon pelenkákat, babaruhákat, törlőkendőket és pénzadományt gyűjtöttek a koraszülött intenzív osztály számára. Június 3-án tartják meg ötödik alkalommal a „Korábban Érkeztem” Családi Napot az Eko Parkban, ahova minden érintettet és érdeklődőt szívesen várlak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.