Sport

Mindenki nyert a Szent László Focitornán + FOTÓK

Mindenki nyert a Szent László Focitornán + FOTÓK

2017. március 20., hétfő
Mindenki nyert a Szent László Focitornán + FOTÓK
focitorna_piarista04

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztoriális Helynökség CsaládKözPontja által szervezett tornát végül a makói SZIGNUM csapata nyerte.

Hat csapat részvételével zajlott a Szent László évhez kapcsolódó labdarúgó torna a Piarista Gimnázium tornatermében. A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztoriális Helynökség CsaládKözPontja által szervezett torna célja az volt, hogy férfiak számára szóló közösségi alkalmakat teremtsenek. Mint azt a szervezők nevében

Piros Adorján

portálunknak elmondta, a szurkolóknak köszönhetően is emelkedett hangulatban telt az esemény, a csapatok pedig végig nagyot küzdve játszottak a mérkőzéseken, így alaposan elfáradtak az egyházi közösségekből, plébániákból álló csapatok, így a meccseket követően jóízűen fogyaszthatták el a pörköltet. "A visszajelzések alapján is elmondhatjuk, hogy a részt vevők jól érezték magukat, és örültek, hogy egy egyházi szervezet csapataként vehettek részt ezen a tornán" - fogalmazott Piros Adorján. Ami az eredményt illeti, a szervezők igyekeztek hangsúlyozni azt, hogy minden részt vevő győztesnek számít, ezért minden csapat Szent László-érmet és oklevelet kapott. A dobogó aljára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat FC ért fel, második lett a Szeged-Belváros Plébánia, míg a kupát a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium SZIGNUM csapata szerezte meg. A csapatok képviselői hetes rúgó versenyen is összemérték erejüket, ebbe

Kiss-Rigó László

, Szeged-Csanádi egyházmegye megyéspüspöke is bekapcsolódott, aki mielőtt a kapuba állt volna, hangsúlyozta a részvétel és az esemény fontosságát. A résztvevőktől már a nap folyamán felmerült, hogy jövőre is legyen egy ilyen jellegű torna, így a szándék szerint 2018-ban is találkoznak a csapatok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.