Közélet

A Magnus Aircraft hibrid gépeken dolgozik

A Magnus Aircraft hibrid gépeken dolgozik

2016. november 14., hétfő
A Magnus Aircraft hibrid gépeken dolgozik
innovacios_dijak013kf

A kecskeméti székhelyű sport- és oktatórepülőgép-gyártó Magnus Aircraft Zrt. fejlesztéseit Dél-Alföldi Innovációs Díjjal ismerte el a Szegedi Akadémiai Bizottság. Oktató és benzinmotoros repülőgépeik mellett már egy új, hibrid gépen dolgoznak.

Katona Imre

, a Magnus Aircraft Zrt. vezérigazgató a hétfői díjátadón elmondta: a Magnus Aircraft innovatív vállalatcsoport, jelenlegi termékei a Fusion212 nevet viselő benzinmotoros gép, valamint a Siemens AG-vel közösen kifejlesztett eFusion, a világ első elektromos, kétüléses oktató repülőgépe. Felidézte: a cég öt éve indult be, teljes mértékben önerőből finanszírozták, ami kockázatos vállalkozás volt ugyan, a szakértői csapatnak köszönhetően mégis megtérült. A vezérigazgatótól megtudtuk, induláskor kitűzött céljuk az volt, hogy visszaállítsák Magyarország presztízsét a repülőgép gyártás iparágába. "A termék valóban egy világújdonság, ami full kompozit gépről van szó, és tisztán elektromos meghajtással kerül a piacra. Ahogyan annak idején, 10 éve az elektromos hajtás tekintetében szerették volna megforradalmasítani az autógyártás, mi is hasonlót fogalmaztunk meg. A termék egy egység, mindemellett mi olyan fejlesztéseket szeretnénk bevinni a programunkra, melyek alapján a mi termékünkkel másabb és könnyebb az oktatás, mint jelenleg." A Magnus Aircraft pillanatnyilag egy olyan szoftveren dolgozik, amely által elérhető és megkönnyíthető a hazai pilótaképzés és szélesebb körben elérhetővé tegye a repülést. A cég jelen van már az Európa több országában, az USA-ban, afrikai és ázsiai országokban, illetve Ausztráliában is. Termékeik között a 470 kilós gépektől a 600 kiló felszálló súlyú gépekig megtalálhatóak kisrepülők. A vállalkozás nemrégiben 6-12 személyes, hibrid meghajtású, kompozit repülőgépcsalád kifejlesztését is elkezdte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.