Sport

Taekwon-do: algyői érem az ITF Taekwon-do Világkupáról

Taekwon-do: algyői érem az ITF Taekwon-do Világkupáról

2016. október 18., kedd
Taekwon-do: algyői érem az ITF Taekwon-do Világkupáról
taekwando2

A sportág történetének eddigi legnagyobb rendezvényének adott otthont Budapest, ahol csapatban szerzett bronzérmet az algyői Zsarkó Dániel Péter.

Október 12-16. között rendezték meg Budapesten, a Syma Sport- és Rendezvényközpontban az év legnagyobb ITF Taekwon-do eseményét, a 6. ITF Taekwon-do Világkupát. A versenyre 56 ország 1846 versenyzője adta le a nevezését, amely adat után kijelenthető, hogy a sportág történetének eddigi legnagyobb rendezvényét bonyolították le Magyarországon. Ekkora világeseményt utoljára 1988-ban, szintén Budapesten rendeztek hazánkban, ami az ITF Taekwon-do világbajnokság volt. Az Algyői Sportkör vezetőedzője és versenyzője,

Zsarkó Dániel Péter

, egy maratoni küzdelmi nap után, a Sasok SE csapatában versenyezve szerezett bronzérmet, felnőtt férfi csapatküzdelemben. Csapata - amelynek felkészítői

Stricz Richárd

,

Máté Zoltán

és

Puruczkai Ádám

voltak - 3 nyertes mérkőzés után, ír, fehérorosz és orosz ellenfeleket legyőzve, az elődöntőben szenvedett vereséget egy ír nemzetiségű klub ellen, amely később, a dobogó legfelső fokára is felállhatott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.