Bulvár

3 millió forintnyi cigarettával bukott le az orgazda a 47-esen + FOTÓK

3 millió forintnyi cigarettával bukott le az orgazda a 47-esen + FOTÓK

2014. június 12., csütörtök
3 millió forintnyi cigarettával bukott le az orgazda a 47-esen + FOTÓK
DSC01937

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a „Szállító 2” néven futó ellenőrzéssorozat egyik ellenőrzésekor egy személygépjárműben 3.500 doboz, adójegy nélküli cigarettát találtak. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A "Szállító 2" akció keretében a 47-es számú úton tartottak közúti ellenőrzést a pénzügyőrök. Okmányvizsgálat céljából megállítottak egy román rendszámú Chrysler típusú személygépjárművet, melyben három román állampolgár utazott. A pénzügyőrök kérdésére mindenki úgy nyilatkozott, hogy jövedéki terméket nem szállítanak. A pénzügyőrök a járművet jobban szemügyre véve, átalakítások nyomait tapasztalták, ezért az autót tételesen átvizsgálták. A jármű házilag átalakított alvázából és az oldalfal gyári üregeiből, továbbá az utas ülés alól egy reklámtáskából összesen 3.500 doboz adójegy nélküli, Jin Ling márkájú cigaretta került elő. Az eljárásban közreműködő három román férfi elmondta, hogy a cigaretta szállítmányról nem tudtak. A NAV pénzügyőrei a mintegy 3 millió forint értékű cigarettaszállítmányt lefoglalták, a pénzügyi nyomozók ismeretlen tettes ellen orgazdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.