Közélet

Új lendületet ad a megyei sajtódíj Gémes Sándornak

Új lendületet ad a megyei sajtódíj Gémes Sándornak

2014. március 20., csütörtök
Új lendületet ad a megyei sajtódíj Gémes Sándornak
SZS20140314_megyei_est_050

Megtisztelőnek nevezte kollégánk, hogy idén neki ítélték oda Csongrád Megye Sajtódíját, mely – ahogy a SZEGEDma.hu fotóriportere fogalmazott – új lendületet is ad számára.

A Csongrád Megyei Önkormányzat által alapított sajtódíjat a SZEGEDma.hu fotóriporterének,

Gémes Sándornak

ítélte oda

ebben az évben a testület. Az alapítás óta a SZEGEDma.hu fotósaként dolgozó kollégánk munkáival több országos napilapban találkozhattak az olvasók, továbbá a Szeged-Csanádi Egyházmegye két kiadványánál, a negyedévente megjelenő Toronyirány című magazinnál és az egyházmegye éves kalendáriumában is.

Gémes Sándor

kollégánk mindenhol ott van, ahol van mit megörökíteni az utókor számára, legyen az gyermekrendezvény, kulturális- vagy sportesemény, netán politikai fórum. „Egy olyan világban élünk, amely rendkívül veszélyes, nemcsak ránk, hanem a gyerekeinkre nézve is. Olyan kettéosztott világban, ahol az egyik oldal agresszív, nem szereti a gondolatokat, sem az őszinte emberi érzéseket, és egyetlen értékmérője a pénz. Azért is örülök ennek a díjnak, mert ennek nincs pénzszaga. Ez számomra azt jelenti, hogy emberek egy csoportjának tetszik amit csinálok, megértik fotóimat, pedig mai világunkban sokak szerint a legkisebb érték az ember” – fogalmazott kollégánk a sajtódíj kapcsán. Egy fotóriporter élete azonban korántsem könnyű, sok esemény és rohanás tarkítja a mindennapokat, ezért is hálás, hogy családja mellette áll, bár tudja, nem tud velük annyi időt tölteni, mint amennyit szeretne. Gémes Sándor hozzátette, a díj a SZEGEDma.hu-nál végzett munkájának is az elismerése, így köszönet illeti a kiadót és a tulajdonost, valamint a kollégáit is – ahogy fogalmazott: az egész csapatnak szól a megyei önkormányzat sajtódíja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.