Szórakozás

Hétfői programajánló: EHÖK farsang és szerelem Egyiptomban

Hétfői programajánló: EHÖK farsang és szerelem Egyiptomban

2013. február 17., vasárnap
Hétfői programajánló: EHÖK farsang és szerelem Egyiptomban

Komjáti Andrea coaching trénert ismerhetik meg az érdeklődők a Somogyi-könyvtárban, az ÁJTK épületében pedig azt tudhatják meg az érdeklődők, hogy az ókori Egyiptomban milyen szerepet játszott a szerelem, házasság és erotika.

„A jövőben képességekre építsünk!” – 17 órakor a

Somogyi-könyvtárban

Komjáti Andrea coaching trénert faggatja Sóti Judit. Mi a coaching? Nehéz élethelyzetekben – munkahelyi, magánéleti vagy családi – segít megtalálni a kiutat. Nem a múltban elkövetett hibákra, hanem a jövőben képességekre épít. Szelíd hatékony módszer, amely az optimális teljesítmény eléréséhez feltárja az emberekben lévő valódi értékeket, és megteremti az összhangot. „A tudatosság és a felelősségvállalás erősítését célzó coaching rövid távú eredménye egy feladat sikeres teljesítése, hosszú távú hozadéka pedig a jobb életminőség lehet” – fogalmaz John Whitmore.

18 órakor az

SZTE Állam- és Jogtudományi Kar

3. emeleti társalgójában a Szegedi Közéleti Kávéház estjének témája a szerelem, házasság, erotika az ókori Egyiptomban. Csodálatos szerelmes versek születtek az ókori Egyiptomban, amelyek a líraiságon túl erotikát, hűséget, a hagyományos értékek tiszteletét hordozzák. Az ábrázolásokon együtt jelennek meg házaspárok, királyok és előkelők: Fivérek és Nővérek az életben, de még a túlvilágon is. Pécsi Ágnes egyiptológus vetített képes előadására minden érdeklődőt szeretettel várnak. EHÖK Farsang, illetve BTK-s és ZMK-s Buli lesz 22 órától a

JATE Klubban

, melynek házigazdája Dj. Gesbin és Dzsi. A belépés jelmezben, továbbá BTK-s hallgatóknak és ZMK-soknak ingyenes!

Folyamatos kiállítások, programok

Művészek, alkotók szemszögéből ismerkedhettünk meg az erotika fogalmával a

ZERO Art Café

csütörtökön nyílt kiállításán. A szeged belvárosában nemrég nyílt művészkávézó nem titkolt célja, hogy a kortárs amatőr művészek számára teret biztosítson alkotásaik, előadásaik bemutatására. Az első tárlat témája az erotika, melyet tizenhat, többségében Szegeden és környékén élő művész munkájából állítottak össze. Bár a téma magas labdát adhatna a polgárpukkasztásra, a kiállítás maga nem az: nem öncélú, obszcén képekkel, csupasz testekkel és fallisztikus ábrákkal sokkol le, az érzékiséget némelyik alkotó a színek és kerek formák játékával, míg más a testiség apró részleteit kihangsúlyozó elemekkel fejezi ki. Az egy hónapig megtekinthető alkotások nagy részét a helyszínen meg is lehet vásárolni, a következő kiállítás témája pedig tervek szerint a fantasy lesz.

A

Somogyi-könyvtár

kiállításokkal csatlakozik a Házasság Hete programjaihoz, két színes összeállítás is megnyílt a bibliotékában. A „…Hogy Veled végre magammá lehessek…” – Párok a képzőművészeti albumok tükrében című, február 20-áig látható tárlatot a könyvtár művészeti gyűjteménye állította össze, míg a Szeged-Csanádi Egyházmegye CsaládKözPontja „Veled vagyok egész” címmel az utóbbi évek szegedi Házasság Hete-rendezvényiből válogatott (március 6-áig megtekinthető) fotókat. A felvételek – döntő részben a SZEGEDma.hu fotóriportere, Gémes Sándor, illetve Erhardt Gyula, a Házasság Hete szervezőcsoport tagja munkái – különleges pillanatokat örökítenek meg, egyedi hangulatot tükröznek. A programajánló összeállításában együttműködő partnerünk az

iszeged.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.