Sport

Kézilabda: Barcelonában lesz BL-százados a Pick

Kézilabda: Barcelonában lesz BL-százados a Pick

2012. november 23., péntek
Kézilabda: Barcelonában lesz BL-százados a Pick

Szombat délután ismét a Bajnokok Ligájában, s ismét a Barcelona ellen játszik a Pick Szeged - ám ezúttal Katalóniában. A siker igazi bravúrszámba menne - ugyanakkor volt már ilyenre példa.

Vasárnap este remek kezdés után az első félidő közepén már öt góllal is vezetett a Pick Szeged a Barcelona elleni BL-meccsen, ám a spanyol sztárcsapat két időkérés után magára talált és fordítani tudott még a szünet előtt, a második játékrészben pedig magabiztos játékkal őrizte előnyét a hazai bajnokság listavezetőjével szemben, s aratott 33-28-as győzelmet. "Nem érzem jobb csapatnak a Veszprémnél a Barcelonát, azonban azt a játékot amit játszanak, hibátlanul teszik, akár otthon, akár idegenben játszanak. Sajnos vasárnap nem sikerült megtalálnunk a játékuk ellenszerét, lassan felőröltek minket a második félidőben. A 28 lőtt gólunk nem rossz, de idegenben sokkal nehezebb dolgunk lesz. Barcelonában még kevésbé fogunk esélyesnek számítani, így ennek a terhe nem lesz rajtunk. Mindent egy lapra kell feltennünk, és nekik menni! Fontos, hogy bírjuk erővel, ez vasárnap nem sikerült, mindenesetre a Barca legyőzéséhez több extrateljesítményre lesz szükségünk - nyilatkozta

Vadkerti Attila

, a Pick csapatkapitánya a vasárnapi mérkőzést követően. Az biztos, hogy Skaliczki László csapata egyre nehezebb helyzetben van, hiszen a csoportkör feléig csupán két pontot szerzett, és ha most nem tud nyerni, akkor december 1-jén hazai közönsége előtt le kell győznie a Croatia Zagrebet, máskülönben minimális esélyét is elveszíti a továbbjutásra. Az eddigi eredmények alapján a Szeged, a Zagreb és a svájci Schaffhausen hármas hajt egyetlen továbbjutó helyért, a Barcelona, a Füchse Berlin és a Dinamo Minszk nyerő helyzetben van. Volt már rá példa azonban, hogy a szegedi alakulat idegenben diadalmaskodott: legutóbb a 2006-2007-es BL-idényben, amikor 32-28-ra a Tisza-parti alakulat bizonyult jobbnak. S hogy a számmisztikát még inkább erősítsük: ennek a találkozónak a visszavágóján a katalánok 33-28-ra győztek Szegeden, épp úgy, mint legutóbb... Mindkét csapat győzelemmel hangolt a szombati derbire: a Szeged Gyöngyösön győzött 10 góllal 32-22-re, míg a Barca ugyancsak idegenben 31-15-re végezte ki a Valladolidot, már az első játékrész hajrájában állva hagyva a hazaiakat. A Pick utazó keretéből a vasárnap ismét megsérült

Rajko Prodanovic

hiányzik egyedül, a Gyöngyösön sérülést szenvedett

Ancsin Gábor

viszont a péntek hajnalban útnak indult csapattal tarthat.

Skaliczki László

gárdája pénteken kora délután érkezik meg a katalán fővárosba, s délután 17 órától már a meccs helyszínén, a Palau Blaugranaban, azaz a klubszínekről elnevezett "Kék-mélyvörös Palotában" edz. A Pick Szeged jubileumi, 100. BL-meccse szombaton 16.15-kor kezdődik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.