Gazdaság

Átlagosan 10 százalékkal drágultak az iskolaszerek

Átlagosan 10 százalékkal drágultak az iskolaszerek

2012. szeptember 23., vasárnap
Átlagosan 10 százalékkal drágultak az iskolaszerek

Átlagosan 10 százalékkal kerültek többe az idei iskolakezdéskor a tanszerek az egy évvel ezelőttihez képest a GfK Hungária adatai szerint.

A piackutató intézet közleményében hangsúlyozza: az idei iskolakezdés drágább volt, mint az előző évben, nem a tankönyvcsomagokat, hanem az egyéb iskolai felszereléseket tekintve. A legtöbbet a füzetekből, papírokból, füzetborítókból, golyóstollakból és ceruzákból, valamint ragasztókból vették a szülők, ezek a termékek általában 10 százalékkal kerültek többe idén, mint a tavalyi beiskolázásnál - közölte a GfK. A tolltartóknál több mint 20 százalékos árnövekedést mértek a GfK Hungária kutatói. Ennek egyik oka az lehet, hogy több olyan tolltartót adtak el, amelyben már benne voltak az írószerek is. Az iskolatáskák átlagára viszont 8 százalékot meghaladó mértékben csökkent, így az átlagár 3500-4500 forint körül mozgott. A notebookok területén az árak több mint 10 százalékot emelkedtek, 148 ezer forint körül volt nyár végén az átlagáruk. Egyre nagyobb teret hódítanak a fiatal tinédzserek körében kedvelt és az iskolához megfelelő hardver megoldást kínáló tabletek. Ezek átlagára a nyári időszakban 80 ezer forint volt. Idén már július végén erősebb kereslet mutatkozott az írószerek és füzetek iránt, mint 2011-ben. A GfK szerint ez is mutatja, hogy a fogyasztók egyre tudatosabbak, és racionalizálják vásárlásaikat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.