Közélet

Szociális üdülési pályázatokat írt ki a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány

Szociális üdülési pályázatokat írt ki a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány

2012. január 12., csütörtök
Szociális üdülési pályázatokat írt ki a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány

Összesen kétmilliárd forint értékben négy szociális célú üdülési pályázatot hirdetett meg a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA).

Soltész Miklós

szociális államtitkár egy budapesti konferencián jelentette be, hogy a csütörtökön meghirdetett pályázatokon nyugdíjasok, fogyatékosok, nagycsaládosok, valamint a szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozói üdülési célú szolgáltatásokat nyerhetnek meghatározott Balaton-környéki, valamint mátrai állami tulajdonú üdülőkbe, szállodákba. Az egyes pályázati kategóriákon belül kiosztható összeg 500 millió forint, pályázni január 16-ától február 29-éig lehet. Az adatlapok a www.mnua.hu honlapról tölthetők le. A személyenként elnyerhető összeg mind a négy kategóriában 40 ezer forint, ehhez a pályázónak 10 ezer forint önrészt kell befizetnie. A gyerekek, illetve a fogyatékosok kísérői esetén az önrész 5 ezer forint. A pályázatok elbírálásánál előnyt jelent az anyagi rászorultság, ezért csoportonként különbözó havi jövedelemhatárokat állapítottak meg. A fogyatékkal élőknél ez az összeg 120 ezer forint, a nagycsaládosoknál 100 ezer forint, a (60 évet betöltött) nyugdíjasoknál 85 ezer forint, míg a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi munkavállalók esetén 150 ezer forint. A pályázatokkal kapcsolatban a 06 1 371 32 42-es telefonon lehet tájékoztatást kérni. A pályázat 2 milliárd forintos forrása az üdülési csekkek forgalmazásából elért tavalyi eredmény, amit a jövőben szociális célokra kívánnak fordítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.