Szeged

Korponyai Ernő: Botka László nem zöld, Botka László vörös

Korponyai Ernő: Botka László nem zöld, Botka László vörös

Kemény kritikát kapott a polgármester

Kovács György
2024. május 6., hétfő
Korponyai Ernő: Botka László nem zöld, Botka László vörös

Botka László nem zöld, Botka László vörös - hívta fel a figyelmet videóiban Korponyai Ernő, fideszes önkormányzati képviselő.

 

 

A képviselő emlékeztetett, Botka László nem győzi hangsúlyozni, hogy Szegeden milyen zöld a közlekedés és ő ezért mennyit tett. A "zöldítés" ellenére azonban az ország legdrágábbja a szegedi tömegközlekedés. Az árak nem csak a többi vármegyeszékhelynél magasabbak, de még a budapestinél is. Mi több, az új tarifarendszernek köszönhetően a fővárosban a vármegyebérlettel ingyen utazhatnak az emberek, ami egy diák számára csupán 1890 forint, azaz a szegedi diákbérlet harmada.

Azonban nem jobb a helyzet a parkolás terén sem, Budapest belvárosában szintén olcsóbb parkolni, mint Szeged belvárosában, ráadásul egészen sajnálatos jelenségek is kialakultak. A külsőbb részeket elárasztották a parkoló autók, miközben a tágas P+R parkoló a Torontál térnél kiürült. A kialakult helyzet miatt pedig még az Árkád is kénytelen volt fizetőssé tenni a parkolóházát, hogy ne lepjék el az utcákról kiszorított autók.

A kormánypárti képviselő kitért arra is, hogy annak ellenére ilyen magasak az árak, hogy városunkban jelentősen alacsonyabbak a bérek, mint a fővárosban, 

Ugyanis Botka nem sok mindent tett annak érdekében, hogy Szegeden normális munkahelyek legyenek

- fogalmazott. Kiemelte, korábban a polgármester kifejezte örömét is, hogy Szegeden nincsenek üzemek, "mert így nem szűnnek meg a munkahelyek". 

Az igazság az, hogy Szegedre a nagy cégeket a kormány hozta

- folytatta, majd sorolni kezdte a cégeket, mint az EPAM, British Petrol, Eosoft, IT Services Hungary, amik több ezer munkahelyet teremtettek. A sort pedig hamarosan a BYD folytatja. 

 

A zöldítés is a kormánynak köszönhető

Korponyai Ernő kitért arra is, hogy a Zöld Város program keretén belül Szegeden szinte csak olyan beruházások valósultak meg, amiket 100%-ban a kormány támogatott. Ilyen volt a múzeum előtti rész, amit másfél milliárddal támogatott az állam. A Liget projektet 1 milliárddal támogatta a kormány, az odesszai városrészfejlesztést 820 millióval, a Vértó rendbetételét 427 millióval, valamint Tarján is a több mint 1 milliárdos kormányzati támogatással újulhatott meg.

Megjegyezte, az elmúlt néhány évben több mint 6000 hektár erdőt telepítettek az országban a kormány támogatásának köszönhetően. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.