/

Szilvát az asztalra!

Most, hogy szeptember első hete van és „Hull a szilva a fáról..” nem is kétséges, hogy mely gyümölcshöz kínálunk ínycsiklandó ötleteket a konyhára.…

/

Paradicsomi ízek

Mint ahogy korábban is írtunk róla, lecsóidény van. A paradicsom most jóízű és olcsó, ami azt jelenti, hogy nem a megszokott, íztelen és drága gyerekszomorító vitaminforrással találkozunk a piacon. A télről való…

/

Szürcsölnivalók kánikulára

Kerti partik alkalmával – hiába a sok finom falat – ha szomjan halnak a vendégeink. Bor, sör, üdítő, ásványvíz helyett vagy mellett kínálhatunk rafináltabb italokat is. Nem kell hozzájuk más, csak néhány…

/

Nyári ízek télire / Rabul ejtett nyár

Finom házi lekvárok, dzsemek, befőttek és pikáns zselés ínyencségek: ízük felülmúlhatatlan. Nemcsak azért, mert az általunk gondosan válogatott gyümölcsök felhasználásával készülnek, hanem azért is, mert saját kezünk munkája és a nyár…

/

Csapjunk a lecsóba!

Simonffy András – Igazi lecsó című novellájának – hősei  az író, a biológus, a fizikus nem tud egyetértésre jutni a lecsókészítés technológiai kérdéseiben. Mi is többféle ízt javasolunk, hogy kipróbálva mindenki saját…

/

Ó, te édes… barack!

Lehet fehér, lehet sárga, lehet kopasz, lehet szőrös, akár  őszi, akár sárga – szeretjük a barackot. Széles a paletta, sokféle fajtája ismert: a lényeg, hogy mézédes legyen és csurogjon kezünkön a leve.…

/

Hűsítő levesek a hőségben

A 30 foknál melegebb még a nyárimádóknak is megpróbáltatás, hacsak nem a vízpart mellett kapja el őket a kánikula, hanem mondjuk dolgozniuk kell. Ebben a melegben szinte semmit nem kívánunk a folyadékon…

/

Újra itt az újburgonya!

Az európai királyi udvarok számára hajdanán kis fehér csillagvirágjáért – amelyet a hölgyek a hajukba tűztek – termesztették a krumplit. Akkor még nem sejtették a külföldi újdonságokért lelkesedő kényes főúri dámák, hogy…

/

Terítéken a zöldborsó

A nyárelő íze. Megunhatatlan, mivel számtalan módon főzhetjük. Íme egy-két húsmentes és húsos ízvariáns: rakva, pürésítve, görögösen, paprikásként vagy immár klasszikusnak nevezhető borsólevesként. Vigyázat, még olyan zsenge, finom a borsó, hogy duplán…

/

Meggymánia

Egy, érik a meggy… kezdhetnénk akár ezzel, a mindenki által ismert mondóka első sorával is e heti receptajánlónkat. Hiszen bármerre is visz utunk, a kertekben, piacon, boltban, úton-útfélen ez a kis piros,…