Közélet

Tízen akartak kimenteni egy fuldokló fiút, mind meghaltak

Tízen akartak kimenteni egy fuldokló fiút, mind meghaltak

2020. július 11., szombat
Tízen akartak kimenteni egy fuldokló fiút, mind meghaltak
Tizenegy ember vízbe fulladt Észak-Egyiptomban a Földközi-tenger egyik veszélyes partszakaszán, ahol a sziklák között sebesen áramlik a víz.

A helyi turisztikai hivatal beszámolója szerint a végzetes eset Alexandria egyik strandján történt, ahol egy fiatal fiú a vízbe szaladt, majd fuldokolni kezdett. Egy férfi sietett segítségére, de őt is elragadta a víz. Ezután

egy csoport kilenc tagja szaladt a tengerbe, hogy megmentse a fuldoklókat, de mindannyian meghaltak

- mondta Dzsamál Rasad vezérőrnagy. A helyi katasztrófavédelem hat holttestet emelt ki a vízből, a többiek után még kutatnak. Az Alexandria közeli strandok népszerűek, azonban jelenleg a koronavírus-járvány miatt zárva vannak, életmentők sincsenek a parti őrhelyeken. A csoport tagjai kora hajnalban mentek ki a tengerparti strandra, mert

attól tartottak, hogy a rendőrök, akik vigyázzák a járvány alatti tilalom betartását, elkapják őket -

derült ki a hatósági beszámolóból. Az egyiptomi Palm Beach veszélyes partszakaszáról ismert. A helyi sajtó szerint itt minden évben sokan a vízbe vesznek, mert nagyon erősek az áramlatok, és sok a szikla.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.