Második évében jár a makói Hagyma Terméktanács kísérlete, amellyel a már nem kelendő dughagymás vöröshagyma helyett jó hozamú, magról vetett fajtákat szeretnének kinemesíteni - írta a Délmagyar.
A lapnak nyilatkozó Fekete János, a Hagyma Terméktanács elnöke elmondta, hogya hagyományos, két év alatt termést adó makói vöröshagymát ma már csak mutatóban termesztik, mert drága az előállítása, hozamban pedig nem állja a versenyt a magról vetett fajtákkal – Ennek ellenére szeretnénk, ha az itteni tájkörzetből nem tűnne el a vöröshagyma, ezért akarunkaz itteni talajviszonyokat, éghajlatot jól viselő, magról vetett vöröset kinemesíteni– mondta a jelenleg Makón folyó fajtakísérletről a szakember. További részletek
olvashatók.
(Fotó: Szabó Imre, Délmagyar)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.