Hétvégén rendezték meg Deszken a falunap keretében a polgármesterek főzőversenyét, amire a szőregi önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan idén is benevezett. A háromtagú zsűri marhapörkölt kategóriában a szőregiek bográcsában rotyogó ételt találta a legkiválóbbnak, így idén ők hozhatták el az Arany Fakanál díjat – több, mint harminc induló közül.
Rózsavölgyi József
önkormányzati képviselő főszakácsa
Rakonczai Árpád
volt, aki számos szőregi rendezvényen bizonyította már, hogy mestere a főzés tudományának, ilyen rangos díjat azonban most nyert először. Rózsavölgyi Józsefet arról kérdeztük, mi a titka a méltán híres szőregi marhapörköltnek: „A recept nagyon egyszerű: vöröshagyma ágyra helyezzük a kockára vágott marhalábszárat, amit lassú tűzön a bogrács jobbra-balra mozgatásával dinsztelünk. Szőregi zöldpaprikával, egy darab szőregi paradicsommal ízesítjük, és nem feledkezünk meg egy fej szeletekre vágott fokhagymáról sem. Sózzuk, borsozzuk, és a legeslegvégén tesszük bele a szőregi pirospaprikát. A recept lényege a lassú tűzön való főzés, és amikor azt érezzük, hogy puhára főtt, akkor még fél órát a tűzön kell hagyni, hisz az inakban gazdag lábszár visszahűlés alkalmával keménnyé válik. Nagy öröm számunkra, hogy a több mint harmincfős szőregi csapatunkat a győztes pörkölttel tudtuk megkínálni. Ez úton is köszönöm Rakonczai Árpádnak az áldozatos munkát!” - mondta el Szőreg önkormányzati képviselője.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.