Illegális bevándorlás

Visszatoloncolná Magyarországra a migránsokat Szlovákia

Visszatoloncolná Magyarországra a migránsokat Szlovákia

2023. október 31., kedd
Visszatoloncolná Magyarországra a migránsokat Szlovákia

Az illegális migráció kiszűrését célzó rendőrségi akció hétfőn este vette kezdetét. A szlovák kormányfő, aki két miniszterével személyesen részt vett a bejelentett rendőrségi akció megindításán is, már délután jelezte, hogy "jelentős erőkkel" készülnek az illegális migráció megfékezésére.

Ez év kezdetétől több mint 46 ezer illegális migráns érkezett az országba, ami sokszorosa a korábban tapasztaltnak, s a kialakult helyzettel "muszáj kezdeni valamit" - mondta a kormányfő.

Már rövid távon is az illegális migráció fokozódására kell számítani - tette hozzá.

Robert Fico egyeztetéseket kezdene arról, hogy Szlovákia visszatoloncolhassa az illegális bevándorlókat Magyarországra - írja a Euronews.

Elmondta, hogy a mostani rendőrségi akció afféle - minden lehetséges műszaki eszköz bevetésével - indított erődemonstráció lesz a zöldhatáron, amellyel meg akarják mutatni, hogy a helyzet kezelhető.

Szlovákia kész az illegális migráció kezelésére

jelentette ki Robert Fico.

Az illegális migránsokat célzó akció során együttműködnek a magyarországi hatóságokkal, és már a közeljövőben terveznek egy magyarországi látogatást is, amelyen a helyzet jövőbeli kezeléséről és az együttműködésről is tárgyalni fognak.

Az új szlovák kormány hétfőn közölte, hogy komoly katonai erőt irányít a magyar határra, ahol már október elején visszaállították a határellenőrzést.

Juraj Blanár külügyminiszter hangsúlyozta: a schengeni térség veszélyben van, s nem lehet hagyni, hogy Magyarország, amely már eddig is rengeteget fektetett be a probléma orvoslásába, továbbra is egyedül foglalkozzon a helyzet megoldásával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.