A napi táplálkozásnak körülbelül az egynegyedét kell kitenniük az állati fehérjéknek - mondta Antal Emese dietetikus szombat reggel az M1 aktuális csatornán.
A dietetikus elmondta, az ajánlás szerint naponta négy-öt adag, körülbelül 400-500 grammnyi zöldség-gyümölcsöt kell fogyasztani. Ugyanakkor bizonyos vitaminok, ásványi anyagok miatt húst, valamilyen tejterméket, tojást vagy halat is enni kell. Például a B12 vitamin csak az állati eredetű termékekben van meg, de a vas is sokkal jobban szívódik fel az ilyen ételekből, mint a növényekből - mutatott rá.
(MTI)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.