Parkolni vagy nem parkolni: ez itt a kérdés

A napfény városában is időnként központi témává válik a parkolás helyzete, hol a parkoló automaták, hol pedig a parkolóhely hiánya kerül a felszínre. A napokban Szeged lakói a közösségi oldalon fejezték ki nemtetszésüket a parkolóhelyek hiánya, illetve a nemtörődöm sofőrök miatt.

„Elég egy autónak helytelenül beállni és káosz lesz. Ha nincsenek felfestve a parkolóhelyek a problémák csak hatványozódnak.”; „Nálunk az udvarban tíz kocsi beálló és négy garázs is van, mégis gyakori, hogy az utcán parkolnak azok, akiknek „bérelt” helyük van az udvarban.”; „Azt hittem csak én mérgelődöm ezen esténként. A József Attila sugárúton is állandó rendszerességgel parkoló vadászat van. Plusz probléma, hogy vannak olyan emberek, akik saját garázzsal rendelkeznek, mégis a parkolóba hagyják a kocsit éjszakára.” A népszerű közösségi oldal egyik közkedvelt csoportjában egy háborgó komment kapcsán többen is hangot adtak elégedetlenségüknek a parkolóhelyek hiánya illetve a nemtörődöm sofőrök kapcsán. A város több pontján, többek közt a Csongrádi illetve a József Attila sugárúton, a Makkosházán és a Pentelei soron lakók is panaszkodtak.

Mint ahogy azt korábban már írtuk, az elmúlt években megnőtt a járműforgalom a városban. A Belügyminisztérium adatai szerint az utóbbi öt évben 46 ezer autóról 49 ezerre nőtt a regisztrált gépkocsik száma. Olvasónk arról számolt be, gyakran szembesül azzal, hogy idegen a háza előtt lévő kocsibejáróba parkolnak. Mint mondja, az aszfaltra festett X sem akadályozza meg némelyik „kéretlen vendéget” abban, hogy ott parkoljon. ”Többször előfordult már, hogy nem tudtam kiállni az autóval, ilyenkor nem tudok mit csinálni, muszáj megvárnom míg visszaér az illető”–tette hozzá.

Kíváncsiak voltunk rá, hogy mi okozza a folyamatos elégedetlenséget a parkolóhelyek számára vonatkozóan, ezért a Szegedi Közlekedési Társaságot kérdeztük: az utóbbi időben történt változásokról, a parkoló helyek számáról, illetve a városi parkolóházak kihasználtságáról. Cikkünk megjelenésig, nem kaptunk választ kérdésinkre. Amint visszajelzés érkezik frissítjük anyagunkat.

Fotó: Facebook

4 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  4. elmebajos
  2017. október 12., csütörtök, 10:08
  Válaszolok

  a közterületfelügyelöség 10 emberböl áll. a munkát kettö müszakban végzik,legtöbbször egy benn van a sárga házban portaszolgálaton,akkor még nem beszélünk esetleges betegségröl,szabadságrol. ja és ketten büntethetnek,hogy tanúskodjanak ha kell.
  a rendörök meg csak sétálnak mert vagy nem tudnak írni vagy nem ismerik ki magukat az adminisztrációban. az is lehet,hogy lusták.

 • '>
  3. Farkas István
  2017. október 12., csütörtök, 08:36
  Válaszolok

  Liliom utca
  A legujabb klinika átadásával teljessé vált a zsufoltság a Liliom utcában. A kb. 100 méter hosszu utcában két irnyu a forgalom. Ennek ellenére a szembejövő forgalommal parkolnak a kocsik. Kb. 15. A menetirány szerinti oldalon hasonlóan is kb. 15. Miközben az utcában 11 kapubejáró, illetve garázs található. Ezeken tiltó táblák, amit az autósok figyelmen kivül hagynak. A két sor kocsi között araszolva haladnak az ujabb oda-vissza érkezők. És akkor az utburkolatról még nem beszéltünk. Vasárnap viszont büntetik a szabálytalanul parkolókat.
  A Városüzemeltető a füle botját sem mozditotta eddig az állapotok javitása véljából. Az uj hid? Nane má

  Farkas István

 • '>
  2. geza
  2017. október 11., szerda, 15:33
  Válaszolok

  Az a fő baj, hogy a “pókos” autót nem lehet csak munkaidőben kihívni. (H-P 8-16). Legtöbbször délután valamit hétvégén tapasztalom hogy beállnak az autókijáróba, garázsok elé (amit KRESZ is tilt, nem érdekli őket)

  Be kellene vezetni a 0-24 pókos autót, kereslet tutti lenne ár

 • '>
  1. elmebajos
  2017. október 11., szerda, 11:58
  Válaszolok

  nem igaz,hogy kevés a parkoló, a gond a bunkóság a tapintatlanság!!!! mindenki az étterem elött aka parkoli ahol eszik,vagy az üzlet elött
  ahol vásárol. semmi sem szent a Magyar autósnak.zöldterület,járda rokkantplatz vagy bárim ha nek úgy kell behajt mindenhova.
  ha 5-10 percet kell gyalogolni inkább bevállal egy szabálytalan parkolást.