Női labdarúgás: tartja a lépést a Kelennel a Szent Mihály

Szélpál Nóra duplázni tudott az Airnergy ellen, de többen is jó teljesítményt nyújtottak, így a Szent Mihály négy góllal legyőzte fővárosi riválisát. A bajnokság harmadához érve három pont a hátrány a Kelenhez képest, október 21-én Tápén vissza lehet majd vágni a jelenlegi listavezetőnek!

Budapest, Népliget, 50 néző
2017. október 7., 14 óra
Airnergy FC
Szent Mihály
Vége!

Játékvezető: Kalydy Dionízia Imola * Asszisztens: Horváth-Laklia Ágnes, Guttyán Renáta
0
4

Női labdarúgó NB II Keleti csoport 7. forduló:

Airnergy FC – Szent Mihály 0–4 (0-1)
Budapest, FTC Népligeti Sportcentrum 50 néző. Vezette: Kalydy Dionízia Imola (Horváth-Laklia Ágnes, Guttyán Renáta).
Airnergy: Szappanos – Mayer, Szundi, Surányi (Bors, 68′), Bakos, Fehér, Pistyán, Szabó K., Góman, Tasnádi, Géczi. Vezetőedző: Földesi Károly.
Szent Mihály: Tóth Zs. (Schildkraut – a szünetben) – Koncz (Sasvári – a szünetben), Lipták (Cselenák, 68′), Frankó, Vass, Harcel, Szil, Guth, Zimányi Kovács, Pilán, Szélpál. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gól: Koncz B. (10′), Szélpál N. (49′, 76′), Guth R. (70′)

A 7. forduló további mérkőzései:

Nyíregyháza Spartacus – Eger SE 11-0
Nyírség NSC – Monori SE 1-1

A bajnokság állása:

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. Kelen SC 6 6 0 0 29 4 25 18
2. Szent Mihály 6 5 0 1 41 9 32 15
3. Airnergy FC 6 3 0 3 16 11 5 9
4. Monori SE 6 2 2 2 30 14 16 8
5. Nyíregyháza Sp. 6 2 1 3 22 19 3 7
6. Nyírség NSC 6 1 1 4 14 20 -6 4
7. Eger SE 6 0 0 6 0 75 -75 0

Online közvetítésünk:

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
90′

Egy percet sem hosszabbít a játékvezető, sima győzelmet arat a Szent Mihály, amely a végén még kétszer került gólhelyzetbe. Előbb Zimányi Kovács Anikó rázott le két védőt, majd lőtt tíz méterről a hosszúra, aztán Harcel Boglárka eresztett el egy távoli lövést ami nem sokkal ment fölé, de újabb gól már nem született, 4-0-ra nyer a Szent Mihály!

86′

Most már könnyedén, a látványos játékra törekedve futballozik a Szent Mihály, ami nem is feltétlenül baj, mert a mérkőzés eldőlt, de továbbra is jól szórakoznak a nézők.

81′

Változtatnak a vendégek, nem csak egyet, rögtön kettőt. Fehér Vivien és Szabó Katalin jönnek le, Méhes Krisztina és Helly Annamária be.

76′

GÓL! Ha egy üzlet beindul! Egy kapuskirúgás után Frankó fejel vissza egy labdát a második hullámba, ott pedig érkezik Szélpál Nóra, aki átveszi, majd egy csellel elfekteti a rá rontó védőt, aztán pedig a léc alá bombáz, 0-4!

70′

GÓL! Hatalmas gólt ragaszt Guth Renáta, amivel vélhetően eldönti a három pont sorsát! Egy előre ívelt szabadrúgást fejelnek ki a hazaiak, de éppen Guth elé, aki tizennégy méterről állítgatás nélkül a jobb felsőbe bombáz, hatalmas gól volt, 0-3!

68′

Csere itt is ott is, a Szent Mihálynál Cselenák Kinga jön Lipták Dóra helyett, a hazaiaknál pedig Surányi Erikát Bors Emese váltja.

66′

Az utóbbi percekben szakadozott, ritmustalan a játék, a hazaiak provokációval és szabálytalanságokkal igyekeznek visszajönni a meccsbe.

61′

22-23 méterről lőhet szabadrúgást a Szent Mihály, Zimányi Kovács Anikó a végrehajtó, jobb külsővel próbálja eltekerni a sorfal mellett, fölött, de a sorfal szélén helyezkedő játékos fejéről szögletre pattan. A sarokrúgás után még nagyobb lehetőség adódik a Szent Mihály nyolcasa előtt, aki egy méterre a gólvonaltól botlik bele a labdába, nem tudja már irányítani, nem is nevezhetjük ezt lövésnek, így mellé csorog. Érik a harmadik vendég gól.

55′

Szélpál Nóra most már több kapufánál jár, mint gólnál, meglőtte ugyanis ebből a másodikat. Szépen mozog be két védő közé, remek indítást kap, a tizenhatoson belülről, nagyjából 14 méterről küldi kapura, mindenki gólt kiált, azonban a fizika törvényeit meghazudtolva kifelé pattan a kapufáról a labda.

49′

GÓL! Talán meg lehet egy picit nyugodni, kettőre növekszik a szegedi előny! A csereként beálló Sasvári remek labdát ad Szélpálnak, aki nagyon jól látja meg, hogy a hazai kapus egy picit kijjebb helyezkedik a kapujából, így átemeli fölötte, a labda pedig közvetlenül a felső léc alatt jut a hálóba, 0-2!

46′

Kettőt cserélt Cserenkó Szabolcs a szünetben, egyrészt a kapuban Schildkraut váltja Tóth Zsuzsát, másrészt a mezőnyben a gólszerző Koncz helyére Sasvári Annabella érkezik. Jó hír, hogy az első játékrész végén ápolásra szoruló Szélpál tudja folytatni a játékot.

46′

Folytatjuk, a második félidőt a Szent Mihály, név szerint Szélpál Nóra indította el.

45′

Ebben a pillanatban lefújja a találkozó első félidejét a játékvezető, Koncz góljával minimális szegedi előny 45 perc játék után.

43′

Szil Tünde végezhet el szabadrúgást a tizenhatostól nem messze, szűken akarja elnyesni a hazai sorfal felett, a lövésbe belefejelnek, Szappanos pedig lehúzza. Jelenleg Szélpál Nórát kell ápolni, aki egy csúnya belépő következtében maradt lent.

37′

Most Szélpál Nóra kerül helyzetbe, becsapja a védőjét, majd lő, Szappanos hatalmas bravúrral hárít. Az utóbbi 3-4 percben egyébként átvette az irányítást a hazai együttes, elsősorban Bakos Nikolett van elemében, több kisebb lehetőséget ki is dolgozott az Airnergy, de gólt egyelőre nem sikerül szerezniük.

30′

Zimányi Kovács Anikó szerezhetne gólt, de ahogy elhúzná Szappanos mellett a hazai kapus kivetődik, és lelopja a lábáról.

25′

Fel kell jegyeznünk egy nagyon szép Guth Renáta lövést, amiből sajnos gól nincs, majd Bakos Nikolett lódul meg hazai részről, a kimozduló Tóth Zsuzsa mellett el is lövi a labdát, de nem csak a szegedi kapus, hanem a kapu mellett is elhalad a labda.

19′

Szélpál Nóra meg tudja verni az emberét, most is ez történik, nagyon kisodródik, nagyjából két méterre az alapvonaltól mégis a kapura tudja csavarni a labdát. A hosszú sarkot célozza meg, a lövés azonban a jobb kapufáról kifelé pattan.

15′

Nagy fölényben, helyenként nagyon kombinatívan és látványosan futballozik a Szent Mihály, Szil Tünde, Zimányi Kovács Anikó és Pilán Tímea különösen elemükben vannak, de ennek ellenére nem alakul ki komolyabb gólhelyzet. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy a játékvezető néhány alkalommal szemet hunyt a teljesen egyértelmű szabálytalanságok felett, ez nem lenne baj, ha a közeli jövőben megváltozna.

10′

GÓÓÓL! Megszerzi a vezetést a Szent Mihály! Ezt meglepőnek aligha mondhatjuk, Zimányi Kovács veri meg a védőjét a bal szélen, majd az alapvonalig szökteti magát, a hosszúra ível, ahogy az érkező Koncz váltja gólra a lehetőséget, 0-1!

8′

Érezhetően fölényben futballozik a Szent Mihály, ami több lehetőség formájában mutatkozik meg: Szélpál Nóra futja le a védőjét, egy jó 30-40 méteres sprintet vág ki, a védője képtelen tartani vele a lépést, ám sajnos a lövés pillanatában elcsúszik, így nem alakul ki akkora veszély amekkorát ez az akció rejtett magában. Nem sokkal később Zimányi Kovács lövi be élesen a hazai kapu előterébe, Szappanos Csilla lábáról a tizenegyes pont magasságába pattan ki, de mivel nincs a második hullámban érkező szegedi, felszabadítanak a hazaiak.

6′

Egy hazai ellentámadás végén Szabó Katalin előtt adódna lehetőség, de az ötösön rosszul veszi át a labdát, el is csúszik, így Tóth Zsuzsa fel tudja szedni a játékszert.

4′

Az első kapura lövés Zimányi Kovács Anikó nevéhez fűződik, szépen kerül lövőhelyzetbe a szegedi támadó, majd a jobb kapufa mellé lő.

1′

Negyed óra késéssel kezdődött a találkozó, a hazaiak kezdték az összecsapást, azok a hazaiak, akik tiszta zöldben játszanak. A Szent Mihály a szokásos piros-sárga felszerelésében futballozik. Az első labdaérintés Bakos Nikoletté.

13.55′

Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szent Mihály és az Airnergy összecsapása. Sajnos a pályahelyzet Budapesten sem jobb, mint Szegeden, így egy negyed órás csúszással kezdődik a találkozó, hiszen a Népligetben, a Fradi pályán csapnak össze a felek, ahol ezekben a percekben ér véget egy U17-es Fradi meccs.

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

  • '>
    1. laci
    2017. október 7., szombat, 18:56
    Válaszolok

    Hú de jó!!