Kosárlabda: egylabdás meccset bukott a Szedeák Kecskeméten + FOTÓK

Későn ébredt a rosszul kezdő Naturtex-SZTE-Szedeák Kecskeméten, így a végén hiába volt esélye a győzelemre, négypontos vereséget szenvedett.

Csupán az eltiltott Wirth Ádám hiányzott a Naturtex-SZTE-Szedeák keretéből a péntek esti, Kecskemét elleni idegenbeli találkozón: a sérüléssel bajlódó játékosok mindegyike vállalni tudta a játékot.

Kétszer ugyan válaszolni tudott a hazai kosarakra a Szedeák, ám 4-4-et követően az első negyedben (!) nem dobtak több pontot Juhos Leventéék, 15-4 után éppen a válogatott meghívót kapott szegedi tempójával tört meg a Tisza-partiak pontcsendje. A Naturtex támadójátéka nem akart összeállni, igaz a hazaiak sem sziporkáztak elöl, de őrizték előnyüket, hiába kért rövid időn belül kétszer is időt Andjelko Mandic, ez sem segített, így 15 pontos előnyt épített ki a szünetre a lényegesen jobban dobó Kecskemét.

A fordulás után is úgy tűnt, ezt a meccset nem tudja megfordítani a Szedeák, a jól mozgó Thompson triplája után megmaradt a KTE fórja, a lélektani határnak tekinthető tízen belülre nem tudott lépni a Szedeák, amelynek rengeteg energiájába került az, hogy tartsa a lépést a hazaiakkal. Az ezúttal csereként beállt Nenad Sulovic húzta csapatát, nem tudták szabálytalanul megállítani, de így is kilencpontos KTE-előnyt mutatott az eredményjelző az utolsó tíz perc előtt. A záró negyedben azonban mindent egy lapra feltéve játszott a Szedeák, amely hat perccel a vége előtt Andrija Ciricnek köszönhetően először talált be kintről a gyűrűbe, ennek, és Josh Fortune gyorsan beszórt hat pontjának köszönhetően eltüntette a különbséget a Szeged, így izgalmas utolsó öt perc előtt álltunk. Thompson ekkor is villant, majd Pongó Martin szerezhetett egy könnyű közelit, gyorsan négy pont lett a különbség, ezt még ugyan megfelezte a Szeged, de 19 másodperccel a vége előtt Marko Bolticnál szabálytalanságot fújtak Thompson ellenében, így az amerikai büntetőivel gyakorlatilag eldöntötte a meccset.

A rossz kezdés után sikerült talpra állnia a Szedeáknak, azonban a három negyeden át tartó gyengébb támadójáték nem fért bele a Kecskemét otthonában: az elmúlt évek trendjének megfelelően ezúttal is szoros meccset játszott a két csapat, de nem volt annyi a végére elfáradt Naturtexben, hogy megfordítsa a meccset. Ezzel zsinórban harmadjára kapott ki Andjelko Mandic csapata, amely a következő fordulóban, jövő pénteken a Sopront fogadja.

Ami a statisztikát illeti

A csapatmutatók tekintetében amiben markáns különbség mutatkozott, az a triplák: a Kecskemét igaz 27 kísérletből, de hat hármast is bedobott, szemben a 12 szegedi kísérlet 2 sikeres próbálkozásával szemben. A lepattanócsatát megnyerte a Naturtex 38-31-re, viszont hattal több, összesen 13 labdát adtak el a szegediek. Az egyénekre rátérve, a Szedeák legjobbja Andrija Ciric volt: a csapatkapitány 35 perc alatt 13 pontig jutott, nem sokon múlt a dupla-duplája, hiszen kilenc lepattanót jegyzett még, és volt egy gólpassza, és hét kiharcolt faultja – na meg három eladott labdája. Mellette Nenad Sulovic emelhető még ki: a center 23 percet játszott, ez alatt 13 pontig, négy lepattanóig, két gólpasszig és a mezőny legtöbb, nyolc kiharcolt faultig jutott. Marko Boltic 38 percet játszott, 11 pontjához hat lepattanót, egy szerzett labdát és három gólpasszt tett hozzá, de volt két eladott labdája. Josh Fortunenak nehezen akart összejönni ma a pontgyártás, az amerikai 36 perc alatt 8 pontig és 10 lepattanóig jutott három assziszt és egy blokk mellett. Juhos Levente 22 perce alatt nyolc pontot, hat lepattanót, egy-egy szerzett és eladott labdát hozott, míg a kezdőötös ötödik tagja, Kerpel-Fronius Gáspár 12 perce alatt kosarat nem szerzett, két lepattanó és két fault a mérlege. A cserék közül Vágvölgyi Ákos és Révész Ádám 4-4 percet kapott, pontot egyikük sem szerzett, Kovács Ádám 23 perce során 5 pontot és két lepattanót jegyzett. A túloldalon Thompson emelhető ki, aki a mezőny legeredményesebb játékosa volt a maga 17 pontjával, két triplájával pedig a mezőny egyik legjobbja volt ebben a kategóriában, Wittmann Krisztián társaságában. Mellettük a 15-ig jutott Marko Derasimovic nyújtott átlagon felülit a KTE-ból.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 5. forduló

KTE-Duna Aszfalt – Naturtex-SZTE-Szedeák 62 – 58 (15-4, 17-13, 13-19, 17-22)
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Pálla Zoltán, Tőzsér Dénes, Kulcsár Tibor (Schäffer Béla).
Kecskemét: Pongó Má. 3/3, THOMPSON 17/6, DERASIMOVIC 15, Dramicanin 5/3, Karahodzic 8. Csere: WITTMANN 12/6, Pongó Ma. 2, Molnár M. -, Fülöp -. Vezetőedző: Forray Gábor.
Szedeák: Boltic 11, Fortune 8/3, CIRIC 13/3, Juhos 8, Kerpel-Fronius -. Csere: SULOVIC 13, Kovács Á. 5, Vágvölgyi -, Révész -. Vezetőedző: Andjelko Mandic.

Forray Gábor: “Gratulálok a csapatnak, küzdésből jelesre vizsgázott. Fortuna is velünk volt a végjátékban. Tipikus egylabdás mérkőzés volt. Úgy játszottunk, ahogy elterveztük, az első negyedben mindössze 4 pontot kaptunk. A második negyedben a Szeged átállt öt mezőnyemberes játékra, ez nem ízlett nekünk. A második félidőben próbáltunk ehhez alkalmazkodni. Eddig az ilyen mérkőzéseket elvesztettük. Az izgalom dominált, remélem, hogy a szurkolóink is elégedettek voltak, igaz nem volt egy szép meccs, de legalább nyertünk. Az elmúlt két fordulóban az egylabdásokat elvesztettük, most sikerült behúznunk. Most le is zártuk az ünneplést, holnaptól edzünk tovább. Sok sikert kívánok mindkét csapatnak.”

Andjelko Mandic: “Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelték. Nagyon rossz első félidőt játszottunk, nagyon kevés pontot dobtunk. Rosszul működött a támadásunk, a védekezéssel nem igazán voltak problémák, de 15 pont hátrány az sok. Nem adtuk fel, ezért egy labda döntött a végén. Öt támadásból négy rossz döntést hoztunk, de emiatt egy játék nem állhat meg. Megyünk tovább, a Sopron ellen minden energiánkra szükségünk van.”

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
40′

19 másodperc van a meccsből, még egy utolsó esélye talán van a Szedeáknak. Sulovicnak most nem jön a közeli, ezzel el is dőlt, Boltic faultot reklamál, de a Kecskemét már nem is támad - négy ponttal, 62-58-ra nyer a KTE egy iszonyatosan kemény meccsen, a Szedeák bánhatja ezt a mait, mert lett volna esélye nyerni a rossz kezdés ellenére is, viszont így elszenvedi szezonbeli harmadik vereségét.

40′

Nem jó Thompson tempója sem, de visszakerül a Kecskeméthez. Egylabdás meccs lett belőle, ráadásul Wittmann középtávolija nem jó. 40 másodperc a meccsből, támad a Szedeák: Boltic majdnem betakarja Thompsont, kétes ítélet, 19 másodperccel a meccs vége előtt... Thompson bedobja az elsőt, és a másodikat is, 62-58, időt kér a Szedeák.

39′

Sulovic szorongatja Derasimovicot, nem jó a hármas végül. Ciric floatere kimarad...

38′

Pongó Máté újabb trojkája jön le, át lehet venni a vezetést egy triplával! Boltic röviden teszi fel, ez kimarad.

37′

Boltic is ziccerig mehet, 58-56. Ciricnél a fault, neki a negyedik, Derasimovic pedig dobhat kettőt. Nem ront, 60-56. Bolticot sapkázza Karahodzic, majd Pongó Máté hármasa jön le - Boltic viszont végigrobog vele, 60-58.

36′

Pongó Martinnak van habkönnyű útja a palánkig középen: 58-54, időt két a Szedeák.

36′

Boltic is faulttal együtt! Dramicaninnak már négy hibája van így - viszont kimarad a büntető, 54-55. Kovács Ádám lökését is befújják, borzasztóan küzdelmes meccs. Kiperdül Derasimovic első dobása, a második már bent, 56-54.

35′

Derasimovic megy be, és ejti be, 52-49. Ha egy üzlet beindul! Fortunenak is megvan az első hármasa, 52-52! Thompson viszont faulttal együtt fejezi be, 54-52. Jó a büntető is, 55-52.

34′

Thompson hármasa nem jó, Fortune viszont betörése után faulttal együtt szerez kosarat, 50-45, Dramicanin harmadik hibája. Fortune büntetője is jó, 50-46, rég volt ennyire szoros! Kerpel-Fronius labdát szerez, meg is jön a szegediek hangja a lelátón. CIRIIIIIC! Ott az első szegedi hármas!! 50-49!!!

33′

Thompson mindenkin átfűzi magát, 50-42. Boltic triplája rövid a sarokból, de fellökik, jöhet három dobás tőle a vonalról. Csak az első jó, a másik kettő kimarad, 50-43.

33′

Kerpel-Fronius borítja fel Wittmannt, ami után időt kér a Kecskemét. Hat pont a különbség, ha végre ülnének a távoli kísérletek...

32′

Kovács Ádám egy középtávolival, 48-40. Derasimovic lepattanóját megszerzi Dramicanin, majd lejár a támadóidő dobás nélkül. Ciric egy szép közelivel, 48-42, megint felcsillan a remény!

31′

Kovács Ádám háttal a palánknak próbálta meg, de nem járt sikerrel. Wittmann megint tisztán dobhat, ő pedig ma ezeket bedobálja kintről, 48-36. Boltic egy betörés után, 48-38.Azért nem minden papsajt, Wittmannak ez most nem jön kintről.

30′

Rossz a passz, bőven van ideje támadni a Szedeáknak: Sulovic egy pincérrel, 42-36, lehet ebből még éles meccs! Wittmann... így nehéz, az utolsó pillanatban beszór egy hármast, 45-39, kilencpontos hátrányban az utolsó tíz perc előtt a Szedeák!

30′

Fortune hármasa megint kiperdül, nincs ma szerencséje az amerikainak. Ettől függetlenül beleáll a középtávoliba is a sarokból, de ez meg rövid, majd Sulovic és Wittmann lábai gabalyodnak össze a lepattanónál.

29′

Megint Ciric, most elválik az emberéről, és egy szép horoggal jelentkezik, 42-33. Lejön Pongó Máté tempója, majd Larahodzicra fújják a harmadikat, Sulovic ismét a vonalra állhat, nyolcadik kiharcolt faultja a centernek. Sulovic megint "felez", 42-34, 11 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa.

28′

Juhos közelije kimarad, Dramicanin távolija viszont nem, 42-29. Tripla nélkül nem lehet nyerni... Ciric ezt most beszórja középtávolról, 42-31.

27′

Juhos faultolja Derasimovicot, ezzel a kipontozódás szélére sodródik. Derasimovic büntetői a helyén, 38-28. Dramicanin kapja meg a második hibát, ismét Sulovic a vonalról: csak a második jó, 39-29, ezzel ő az első szegedi, aki eléri a tíz pontot.

26′

Ciric kettese után 37-27, jó lenne tízen belülre kerülni. Karahodzic közelije lejön, majd Wittmann kapja meg a második személyijét, Sulovic büntetőzhet: csak az első jó, 37-28.

25′

Egyelőre nem mozdult ki a meccs az első félidőben látott medréből, feszült találkozó, ráadásul a Szedeáknak alig akar sülni valami - most mondjuk Juhos beszór egy középtávolit, 35-25. Jó Wittmann floatere, 37-25.

24′

Fortune eladja,de Juhos megmenti szerencsére. Sulovicnál viszont támadó.

23′

Boltic betörése után fejezi be a ziccert, első pontjai az irányítónak, 35-23. Pongó Máténak dobnia kellett kintről, hiszen nem volt már ideje, nem is jó a kísérlet - majd összeakaszkodik Ciric-csel, aki könyöklést reklamál, volt is némi igazság a sérelmében, de csak fault. Molnár beüti a harmadik hibáját, de Boltic bejátszása nem jó Sulovicnak.

22′

Sulovic szépen Karahodzic mellől, 35-21. Karahodzic megpróbálja visszaadni, de lejön a labdája. Juhos hármasa viszont kifele pörög a gyűrűből.

21′

Dramicanin rövid hármasával kezdődik a második félidő, majd Juhos ejtése már bent, 32-19. Thompson egy triplával válaszol, 35-19.

20′

Derasimovic a sarokból beszór egy középtávolit - 32-17, ez a félidő. Lényegesen jobb támadójáték kell a szünet után a Szedeáktól, 17 pont húsz perc alatt nagyon kevés - mondhatnánk azt is, hogy ennél várhatóan csak jobb jöhet!

20′

Fortune játszaná be Kovács Ádámnak, de elmegy a lábak mellett. Thompson egy ziccerrel, 30-16. Pongó Máté faultja után Kovács Ádám büntetőzhet: csak a második jó, 30-17. Kereken egy támadásnyi ideje van a Kecskemétnek, időt kér Forray Gábor.

19′

Vágvölgyi nem tudja beejteni Boltic bedobása után, szerencsére hosszú Dramicanin hármasa, kijön Révész közelije is. Wittmann tempója viszont jó, 28-16, az eddigi legnagyobb különbség.

18′

Karahodzic Boltic faultjával együtt ejti be, 24-16. Kimarad a plusz egy. Fortune-nak nem akar jönni a tripla, ez is honnan jött ki... Karahodzic marad üresen a palánk alatt, ezt ki is használja, 26-16, megint időt kér a Szedeák!

17′

Fortune távolija sincs bent, továbbra sincs triplája a Szedeáknak. Derasimovicé sem jó kintről, Fortune középtávolija pedig kiszédül. Pongó Martin hármasa is hosszú a sarokból, majd Révész állítja meg a meginduló Wittmannt.

16′

Kovács Ádám nem tudja beejteni közelről, majd Karahodzic tuszkolja vissza Derasimovic kimaradt ziccerét. 22-16-nál időt kér Andjelko Mandic.

15′

Kovács Ádám visszafordul és szintén az utolsó pillanatban engedi el, szép volt, 20-16. Boltic állítja meg Thompsont, akinek végül kimarad a trojkája, de Fortuneról pattan ki. Ciric remek sapkája Karahozicnak!

14′

Juhos gyűjti be a második, majd a harmadik faultját, gyorsan le is kapja őt Mandic mester. Derasimovic leüti, de aztán a gyűrű tövére dobja.

14′

Boltic majdnem labdát szerez, de maradhat a KTE-nél. Pongó Máté egy dudaszós triplát szerez, 20-14.

13′

Wittmann távolija lejön, Juhos pedig szépen felteszi ember mellett, 17-13. Karahodzic tempója rövid, majd begyűjti a második személyijét, miután leütközi Sulovicot. Szegedi büntetők: csak az elsőt dobja be Sulovic, 17-14.

12′

Dramicanin a körtéből, 17-8. Dramicanin és Derasimovic is begyűjt egy-egy faultot, majd Sulovic faulttal együtt ejti be, Fülöpnél a hiba. Sulétól jó az egykezes büntető is, 17-11.

11′

Juhos! Na végre, egy jó tempó, 15-6. Thompson kettese a gyűrű tövéről jön le, Sulovic küzd meg Karahodzic-al, végül fel tudja tenni mellett, 15-8.

10′

Ez most szellős védekezés volt Derasimovic ellenében, könnyű volt az útja a gyűrűig, 13-4. Még egyet támadhat a Szedeák: Fortune középtávolija incs bent, majd Juhosra támadót fújnak mindenki meglepetésére. Négy másodperce maradt a Kecskemétnek, és bár Wittmann nekiszalad Sulovicnak, a centert látják szabálytalannak, így még dobhat kettőt a vonalról Wittmann: mindkettő jó tőle, 15-4 - 10-0-s futás a Kecskeméttől, sokkal jobb dobóforma kell a Szedeáktól!

10′

Szerencsére Juhos visszaszerzi, de Vágvölgyi közelije is kimarad. A harmadik perc óta nincs szegedi pont. Derasimovic betörése után kiszédül a labdája, de Juhosnak hosszú Fortune passza - rengeteg a hiba mindkét oldalon.

9′

Thompson felborítja Kovács Ádámot, ez is fault - nem a legszebb kosárlabdát hozza eddig a meccs. Vágvölgyit küldi be Andjelko Mandic Boltic helyett. Egymásnak ellentmondó ítélet a két bírótól, de végül maradhat a Szedeáknál a labda, csakhogy megint eladjuk az alapvonalról.

9′

Boltic nem tudja pontosan megjátszani Ciricet az alapvonalról, jöhet a KTE. Kovács Ádám áll be Ciric helyett.

8′

Juhos hármasa a gyűrű tövén landol, ez sincs bent! Nem jó Wittmann dobása sem kintről, majd Molnár Mártonra ráfújják a faultot Sulovic ellenében a pattanónál vívott küzdelemben, ez neki a második.

8′

Pongó Martin trojkája jön le, marad a hétpontos különbség. Derasimovic üt be egy faultot Sulovicnak, Fortune egy hát mögötti passzal lepné meg Juhost, ez nem jó, de meglepetésre visszakapja az ellenféltől - viszont Ciric elrontja a triplát. Ahogy Wittmann is a túloldalon, befagyott az eredményjelző.

7′

Jön Sulovic a Szedeákba, Kerpel-Fronius ül le Fortune eladott labdája után. Thompsontól ez most hosszú, Juhos floatere is lejön a túloldalon. Fortune hármasa is rövid, lassan öt perce nincs szegedi kosár.

6′

Ciric triplája rövid a sarokból. Dramicaniné sem megy be, Thompsoné viszont már igen, 11-4.

5′

Fortune középtávolija is lejön, Ciric ugyan földre került középen, de nincs fújás. Ezt most szépen csinálta az amerikai, de nem tudta befejezni a forgása után, igaz, Thompson is kihagyja a ziccert.

5′

Boltic elrontja a harmadik dobását is, ez a tempó sem jó az irányítótól. Jön vissza Karahodzic, valamint először a pályán Pongó Martin. Derasimovic a körtéből, először kettőnél nagyobb a különbség, 8-4.

4′

Labdszerzés Pongó Mátétól, majd jön Wittmann a pályára, Karahodzic helyett. Kerpel-Fronius triplája rövid. Thompson viszont befejez egy gyors támadást, 6-4.

3′

Boltic másodjára sem tudja beejteni, Derasimovic viszont középen elindul, és befejezi a támadást, 4-2. Ciric válaszol szintén betörésből, 4-4.

2′

Ciricé a meccs első faultja, majd Thompson dobja el kintről, de ez hosszú, Juhosé a pattanó.

2′

Boltic indul el egyedül, de nincs bent, majd megszerzi a saját pattanóját: végül Fortune a sarokból egy középtávolival, 2-2.

1′

Gyorsan megvan a labda Bolticnak, de kimarad az első kísérlet. Karahodzic befordul, és felteszi egykézzel, 2-0.

1′

A Kecskemét nyerte a feldobást, a Kecskemét tiszta fehérben, a Szedeák az idéntől bevezetett kék-fekete színekben játszik.

17.53′

Nincs hiányzó a hazai oldalon sem, ott van az Eb-t megjárt Kemal Karahodzic is, ahogy a többi kecskeméti légiós is játszhat ma.

17.45′

Köszöntjük olvasóinkat a Messzi István sportcsarnokból, hamarosan kezdődik a Szedeák kecskeméti vendégjátéka! Ami a legfontosabb és egyben a legjobb hír is, hogy mindenki ott van a benevezett meccskeretben, azaz Juhos Levente, Vágvölgyi Ákos és Nenad Sulovic is vállalta a játékot ma, kérdés persze, hogy mennyire lesz kihatással a teljesítményükre az, hogy a héten nem tudtak a megszokott ritmusban edzeni. Wirth Ádám viszont nem lehet ma ott, hiszen őt kiállították a Szolnok ellen.

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  1. Hajrá Szeged!
  2017. október 20., péntek, 21:31
  Válaszolok

  Múltkor, többen azt írtuk – mert valóban úgy gondoltuk -, hogy a Szolnok elleni vereség “szép” volt.
  Ez azonban a “csúnyák” sorába tartozik, és ilyenből, több nem fér bele a szezonba.
  Hacsak nem NBA sztárokból áll az ellenfél, akkor senki ellen nem lehet 4 dobott ponttal zárni egy negyedet.
  A lényeg azonban nem változik:
  Hajrá Szeged!