Úszás: minden számában érmet szerzett Fábián Fanni az EYOF-on

Fábián Fanni

Fábián Fanni remekelt a Győrben megrendezett Európai Ifjúsági Fesztiválon: a Haász SZUE tehetséges úszója minden számában érmet szerzett.

Ahol elindult, érem lett a vége: kiválóan szerepelt Fábián Fanni a győri Euórpai Ifjúsági Fesztiválon, ahol négy bronzérem (200, 400, 800 méter gyorsúszás és a 4×100 méteres váltó) mellett a vegyes váltóval ezüstérmet szerzett, így öt medállal zárta az EYOF-ot. “Örültem, hogy nem csak egy napon úszhattam, hiszen volt olyan csapattag, aki csak egy napon indult. A végére már elfáradtam, de jó volt minden nap rajthoz állni. A 200 gyors volt a legjobb – itt nem számítottam éremre” – összegezte teljesítményét a Haász SZUE úszója.

Hozzátette, természetesen volt előzetes várakozása annak kapcsán, hogy mit szeretne elérni az EYOF-on, de az ifjúsági Eb után készült külön erre a versenyre – így az edzője, Gellért Gábor is nagyon örült az eredményeknek, ő sem számított arra, hogy így sikerült a torna. “A 800 gyorson nagyon örültem, hiszen négy másodpercet tudtam javítani, de mindegyik szám jó volt. Gyorsan teltek a napok, az ifjúsági Európa-bajnokságon is sikerült javítanom az egyéni legjobbamon, annak külön örültem, hogy az EYOF-on még a Netánjában úszott időt is sikerült megdöntenem” – válaszolta Fábián Fanni, aki számára idén a technika fejlesztése áll az edzések célkeresztjében, e mellett pedig próbálja kipihenni a szezon eddigi fáradalmait. A későbbieket tekintve legfőbb célja, hogy minél több versenyen indulhasson, és sikerüljön bejutnia egy amerikai egyetemre, ami mellett magas szinten folytathatná az úszást.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.