Labdarúgás: győzelemmel rajtolt a SZEOL + FOTÓK

szeol-pecs003kf

Remek mentalitásban futballozva, legyőzte a csoport favoritjának tartott Pécset a SZEOL a nyitófordulóban.

Több hiányzóval várhatta a SZEOL SC az NB III Közép csoportjának rajtját a Pécs ellen: a szegediektől Buzási Péter, Stefan Tomisic, Péter Antal és Szabó Attila is hiányzott, így a kispadon a legidősebb mezőnyjátékos a 20 éves Benkő Jakab volt.

Már a meccs első perceiben adódott egy-egy lehetőség mindkét csapat előtt, a SZEOL Mihály Dávid passza után Nikola Maksimovic révén veszélyeztethetett volna, majd Rácz Lászlónak kellett résen lennie Frank Richárd lehetőségénél. Az első negyed óra végén előbb Mihály Dávid került ziccerbe, de nem tudta ellőni Gőcze Gergő mellett, majd szinte a következő támadásból Prokop Rostislav nem tudott tisztázni a kapuját elhagyva, azonban Gajág Gergő faultja megakadályozta azt, hogy üres kapura lőhessenek a pécsiek. A félidő felénél már cserélnie kellett a baranyaiak mesterének, Szabó Richárd helyett Kónya Kornél állt be. Az oldalról belőtt labdáknál rendre a SZEOL kapusa volt az úr, így ezekből nem tudott helyzetet kialakítani a PMFC – mi több, négy perccel a szünet előtt Nikola Maksimovic kilépve a védők szorításából közelről mattolta Gőczét, így megszerezte a vezetést csapatának, 1-0. Nem sokkal később a mecsekaljaiak kapusa saját csapattársát, Fellait tarolta le, amikor ismét Maksimovic próbált kibújni egy indítással – a szünetben így el kellett használnia harmadik cserelehetőségét a Pécs mesterének.

A fordulás után hamar megduplázhatta volna előnyét a SZEOL, de Beretka Péter nem tudta átemelni a Pécs kapusát, majd negyed óra elteltével Frank keresztbe passzolt labdája után került nagy helyzetbe a Pécs, de maradt az 1-0. Ezt követően dominálni tudtak a vendégek, aminek az eredménye a hetvenedik percben lett meg: egy jobb oldali szöglet elment a röviden mindenki előtt, a hosszú saroknál érkező Koller pedig becsúszva egalizált, 1-1. Két perccel később Frank lőtte fölé Mojzer György visszagurított labdáját, majd az utolsó tíz perc következett, ahol érezhető volt, a Pécs nem elégedne meg az egy ponttal. Gólt viszont a SZEOL szerzett, Mihály Dávid vert meg a jobb oldalon két védőt is, majd centerezésére Beretka Péter érkezett a védők gyűrűjében, és bepasszolta a kapuba, így öt perccel a rendes játékidő letelte előtt újból előnybe kerültek a szegediek. Jött előre a Pécs minden mindegy alapon, viszont egyenlítési lehetőség már nem adódott előttük – a SZEOL legyőzte a nyitófordulóban a csoport favoritját, és győzelemmel kezdte az NB III-at.

Siha Zsolt tanítványai a következő játéknapon augusztus 19-én a Budapest Honvéd második csapatának vendégei lesznek.

Szeged, SZVSE-stadion, 600 néző.
2017. augusztus 13., 17.30
SZEOL SC
PMFC
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Csonka Bence * Asszisztens: Flinta Zoltán, Viczián Mátyás.
2
1

Labdarúgó NB III Közép csoport, 1. forduló

SZEOL SC – PMFC 2 – 1 (1-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 600 néző. Vezette: Csonka Bence (Flinta Zoltán, Viczián Mátyás).
SZEOL: Prokop – Rácz L., Grünvald, Gajág, Lévai, Ondrejó, Forró, Maksimovic (Papp Á., 86′), Kéri, Beretka (Benkő, 90+1′), Mihály (Rabatin, 89′). Edző: Siha Zsolt.
PMFC: Gőcze – Károly (Wittrédi, 59′), Frank, Fellai (Rácz Á. – a szünetben), Turi, Füredi, Kónya D., Puskás, Szabó R. (Kónya K., 23′), Koller, Mojzer. Edző: Márton Gábor.
Gól: Maksimovic (23′), Beretka (85′) ill. Koller (70′)
Sárga lap: Gajág (16′), Prokop (74′) ill. Szabó R. (6′), Füredi (50′).

Siha Zsolt: “Nagyon jó csapatról beszélünk a Pécs személyében, amelyik bőven a favoritja a Közép-csoportnak. Nem azt terveztük, hogy kontrákra fogunk játszani, a srácok önbizalma azért nem verdesi az eget egy ilyen év után, mint a tavalyi. Félve futballoztunk az elején, szerettük volna többet birtokolni a labdát, de ez nem sikerült. Öt-hat lehetőségből sikerült kettőt értékesíteni, de nagy gondot okozott nekünk a pécsi szélsőknek és középpályásoknak. levédekezése, nem volt véletlen a tavaly rúgott majdnem száz góljuk. Meg kell jegyezzük, van néhány sérültünk, a héten Szabó Attila is lebetegedett, ma csak utánpótlás-korú játékosok ültek a kispadon.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+4′
Ez a vége! A SZEOL második góljára nem tudott válaszolni a Pécs, így bravúrgyőzelemmel kezdi a szezont Siha Zsolt együttese!
90+1′
Jön a harmadik szegedi csere: a másik gólszerző, Beretka is lejön, Benkő debütál a SZEOL-ban.
89′
Az iménti asszisztot jegyző Mihály helyett Rabatin a pályán.
szeol-pecs027kf
87′
Jön az első szegedi csere: Maksimovic helyett Papp Ádám a pályán.
85′
GÓÓÓÓÓÓL! Ismét vezet a SZEOL, Mihály csinálta meg nagyon szépen a jobb oldalt, két védőt is átvert, majd középre passzolt, ahol az érkező Beretka bepasszolta a kapuba, szép akció után ismét előnyben a SZEOL!
81′
Ráfordulunk az utolsó tíz percre: még nem cserélt a SZEOL, így kulcskérdés lesz, hogy bírják majd erővel a szegediek a hajrát, miközben a Pécs jól láthatóan nem elégedne meg az egy ponttal.
78′
Pörgős meccs, Frank újabb lapos beadásába Rácz csúszik bele, majdnem így lett veszélyes, de Kéri végül kivágja a labdát.
77′
Beretka válaszol, méghozzá majdnem csattanósan! Lévai egy szép testcsel után ugratta ki Beretkát, aki egy átvétel után öt méterről az oldalhálóba lő.
74′
Prokop sárgul be reklamálásért, miután egy újabb pécsi szöglet után Gajág marad lent: a kapus azt sérelmezi, hogy könyökkel tüntették el a földön lent maradó Gajágot, kisebb lökdösődés is kialakul, végül lecsillapodnak a kedélyek.
72′
Majdnem fordít a Pécs! Megint a jobb oldalon építi fel a támadását a vendég együttes, Mojzer ismét vissza tud gurítani, a tizenkét méteren érkező Frank pedig kapásból fölé lő.
70′
Gól, egyenlít a Pécs… egy jobb oldali szöglet megy el a röviden mindenki előtt-között, a hosszún pedig becsúszva érkezik Koller, aki berúgja, 1-1.
szeol-pecs004kf
64′
Mojzer verte meg védőjét az alapvonal mellett, és vezetné Prokopra – de már csak vezetné, mert a csel közben az alapvonalon túlról húzta vissza a befutott labdát.
62′
Ondrejó lép be a második hullámból a játékba jó ütembe, van is előtte terület a tizenhatoson belül, ám kissé kisodródik, így lövése elkerüli a kaput.
60′
Az első pécsi ziccer! Frank passzolhatta az ötös bal sarkáról keresztbe a labdát, ám Rácz a gólvonalról kivágta, az ott érkező Wittrédi végül a blokkba vágta a labdát, majd Prokop szedte fel – kellett a szerencse is, hogy maradjon a szegedi vezetés!
59′
Kihasználja harmadik cserelehetőségét is a Pécs: Károly helyére Wittrédi érkezik a mecsekaljaiakhoz.
56′
Egy szabadrúgás Kónya Dávidtól, de Prokop látványos mozdulattal védeni tudja.
54′
Mihályt lökik fel a jobb oldalvonalnál, az ezért járó szabadrúgást ő végzi el, ám a középre érkező labdáját lehúzza Gőcze. A Pécs nem olyan ritmusban futballozik, mint a szünet előtt, a SZEOL pedig egyre nyugodtabban, higgadtabban tud játszani.
szeol-pecs016kf
52′
Beretka! Közel állt a másodikhoz! Egy remek labdát kapott Ondrejótól, aki a védelem mögé beemelte, csak Gőcze állt vele szemben, Beretka is emelni akart, azonban Gőcze jó ütemben mozdult ki, és védte a lövést, marad az 1-0!
50′
Füredi nem húzza vissza a lábát, erre semmi szükség nem volt, szerencsére Rácz nem sérül bele – viszont a sárga érkezik Csonka Bencétől.
46′
A kisebb sérüléssel bajlódó Fellai nem jött ki a folytatásra, Rácz Áron a helyén.
46′
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyet cserélt a Pécs.

SZÜNET

45+2′
Vége az első félidőnek: eddig bátran, és ami még fontosabb, eredményesen is futballozik a SZEOL, amely az első játékrészt követően vezet a Pécs ellen.
szeol-pecs025kf
42′
Ez is helyzet! Megint Maksimovicot próbálták kiugratni, aki két védő mellett indulhatott kapu felé, a kimozduló Gőcze saját emberét tarolja le, de pont nem a szegedi támadó elé kerül a labda.
41′
GÓÓÓÓÓL! Nikola Maksimovic lépett ki a balösszekötő helyén, majd ott hagyta védőjét is, Gőczére vezethette, és ellőtte a rövidet a kapus mellett, ezzel vezet a SZEOL, 1-0!
39′
Többször is Prokop kapuja körül köt ki a labda: egy távoli szabadrúgás fölé száll, majd két, lövésszerű beadást kell lehúznia a szegedi kapusnak, most nem tud kijönni a szorításból a SZEOL.
33′
Picit leült a meccs, több a pontatlanság mindkét oldalon a kezdéshez mérve, azonban nyílt a csata: a pécsiek fölénye is odalett, még ha labdabirtoklásban a hazaiakat verik is, de helyzetekben ez nem mutatkozik meg.
szeol-pecs021kf
26′
Kis flipper a szegedi tizenhatoson belül: végül az ide-oda pattogó labda egy lesen álló pécsihez kerül, ezzel megússza a SZEOL. Az utóbbi percek inkább a Pécsről a szólnak, a SZEOL gyors támadásai most nem ülnek annyira, mint a meccs elején.
23′
Máris cserél a Pécs: Márton Gábor lekapja a besárgult Szabót, akinek a helyére Kónya Kornél érkezik a vendégekhez. Továbbra is lendületes, jó iramú mérkőzés.
16′
Gajágé az első szegedi sárga: egy felívelt labdára Prokop jött ki, azonban elvesztette a labdát, mivel üres volt a kapu, Gajágnak nem volt más választása, lerántotta ellenfelét.
15′
Ez ziccer volt! Mihály a labdaátvétellel vert át két védőt, majd le is futotta őket, Gőczével szemben állva, félmagasan leadott lövését azonban megfogta a pécsiek kapusa!
szeol-pecs019kf
9′
Helyzet itt, helyzet ott: a szegedi kapu előtt Frank szerez labdát, majd a tizenhatoson belülre törve lő is, de Rácz kivágja azt – majd a kontrából Maksimovic megy el a szélen, akit felrúgni sem tudnak, lapos beadásánál végül Beretkát megelőzi egy pécsi védő.
6′
Szabó Richárdé a meccs első sárgája, aki Kérinek tart oda a felezőnél egy légpárbaj után.
2′
Rögtön egy komoly lehetőség, Mihály vett át egy felívelt labdát, majd megpróbálta megjátszani a középen kiugró Maksimovic elé tálalt, aki azonban lesen állt – még ha nem is sokkal. Lendületesen kezdenek a csapatok, a Pécs is próbálja ráerőltetni akaratát a SZEOL-ra.
1′
A fekete mezben futballozó SZEOL kezdte a meccset, a Pécs piros szerelésben lép pályára.

17.18 – A szegediektől a meccs folyamán Leindler Domonkos kapus mellett Simai Zoltán, Rabatin Szabolcs, Benkő Jakab, Kiss Roland, Skribek Áron és Papp Ádám szállhat be a meccs folyamán.

17.12 – Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, hamarosan kezdődik a SZEOL idénye: a rajton a csoport egyik favoritja, a Pécs lesz az ellenfél. Borongós, kissé felhős idő fogadta a feleket, ami némileg felüdülésként hathat az elmúlt napok hősége után.

A mérkőzés Csonka Bence sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez

18 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  18. koko
  2017. augusztus 26., szombat, 15:29
  Válaszolok

  15.! A legfrissebb mezükön már mégsincs ott a diszkoszvetős címer??? Vajon miért nincsen???? Lent még azt írtad “Kis címertan”, hogy …idézlek: “Címert egyébként nem szokás úgy cserélgetni, mint gatyát.” Akkor a Halkó Pálék ebben is kivételek? Nézd meg a legfrissebb mezüket…

 • '>
  17. húha
  2017. augusztus 17., csütörtök, 19:46
  Válaszolok

  14-15.! Joci sajnos jól látja, amiket leírt, mind igazak. Erre miért nem magyarázkodtok valami simliset? 🙂

 • '>
  16. joci
  2017. augusztus 17., csütörtök, 09:58
  Válaszolok

  Simi és 15.! Csupán az a gond okostojások, hogy…
  “Havas Péter FK-s klubelnök csak és kizárólag az NB II-re ill. a későbbi NB I-re adta kölcsön Halkó Páléknak a diszkoszvetős címert, amire ők sajna, de szégyent hoztak 2016-17-ben!” Hoppá, erre varrjatok gombot! 🙂
  Ennek ellenére még mindig ott virít rajtuk, a szeolos/volános mezen a kölcsönadott diszkoszvetős címer.
  Hogy is van ez kedves klubvezetők?! Gyorsan legyártatjuk az újabb mezeket, h. ne lehessen az FK-soknak visszavenni a komoly feltételhez kötött kölcsönt?? 🙂 Ehhez értenek csak, a simliskedéshez, igaz simi? 🙂

 • '>
  15. Kis címertan
  2017. augusztus 16., szerda, 19:01
  Válaszolok

  Mondhatnám, nyisd már ki a csipádat! A SZEOL mezén az egyik címer Szeged város címere (szerintem illene felismerni, persze ez nem várható el akárkitől),tehát nem klubcímer, a másik a diszkoszvetős. Úgyhogy teljesen felesleges itt hablatyolni egységességről, meg nem egységességről is. Címert egyébként nem szokás úgy cserélgetni, mint gatyát. Néha, valamilyen indokból előfordul, aztán kész. Van egy mondás: Szívet, hazát és csapatot nem cserélünk! Ha szimpatikus a csapat, ki kell mellette állni, ha nem, nem kell kijárni a meccseire.

 • '>
  14. simi
  2017. augusztus 16., szerda, 19:00
  Válaszolok

  A bal oldali címer az a Szeged város címere és nem a régi címerük !

 • '>
  13. koko
  2017. augusztus 16., szerda, 18:35
  Válaszolok

  Na végre! Már másnak is feltűnik, köszi szegedfan! 12.! húha Nyisd már ki a csipádat. A fenti fotókon a kékmezeseknél jobb és bal oldalon is van egy-egy klubcímer…
  A pirosmezes Pécsnél csak egy van mert az egy normális klub. Itt meg úgy adják veszik a klubcímereket, mint az ócskavasat az ecseri piacon… Legközelebb talán már 3 is lesz a szeol-volánosok mezén.

 • '>
  12. húha
  2017. augusztus 16., szerda, 18:05
  Válaszolok

  11.! honnét veszed hogy két címer is van a szeol mezén? egy mezen csak egy címer lehet!!

 • '>
  11. szegedfan
  2017. augusztus 16., szerda, 10:42
  Válaszolok

  Szerencsés győzelem, ezt Siha Zsolt is elismerte, gratula neki érte! De van még egy gond: miért visel két, azaz kettő címert is a mezén a szeol?

  A régi “egységes oktatási” az rendben is volna (persze, hol van Halkóéknál és a többi szegedi klubnál itt egység… 🙂 vicc ez kérem, sőt, röhej!), de úgy tudni: Havas Péter FK-s klubelnök csak és kizárólag az NB II-re ill. a későbbi NB I-re adta kölcsön Halkó Páléknak a diszkoszvetős címert, amire ők sajna, de szégyent hoztak 2016-17-ben…
  Ennek ellenére még mindig ott virít rajtuk, egy mezen a két címer.
  Hogy is van ez kedves klubvezetők?! Gyorsan legyártatjuk az újabb mezeket, h. ne lehessen a kölcsönadott címert visszavenni?… Ki lehet vágni ollóval, mint ’56-ban anno, amikor a magyar zászlóból kivágták a ruszkikat, erről NP is tudna bőven mesélni! 🙂

 • '>
  10. KRGY
  2017. augusztus 14., hétfő, 11:48
  Válaszolok

  Gratulálok a csapatnak! Jó hangulatú és iramú mérkőzés volt. Tény, hogy a szerencse is kellett a győzelemhez, de megdolgoztak érte a játékosok! Csak így tovább!
  Remélem egyszer Szegeden egy komfortosabb stadionban is szurkolhatok szegedi csapatnak, mert a SZVSE-pálya minden szemszögből katasztrofális állapotban van.

  Hajrá Szeged!

 • '>
  9. Tonypilot
  2017. augusztus 14., hétfő, 08:28
  Válaszolok

  Szép volt fiúk ! Valószínűleg nem a Szeol lesz a csoport meghatározó csapata, viszont egy komoly skalpot már megszereztek a fiúk.A mérkőzés jelentős hányadában a pécsiek domináltak ,komoly nyomást gyakoroltak a szegedi csapatra ,de a srácok nem törtek meg és gürcöltek ,taktikai faultokkal tördelték a pécsiek játékának folyamatosságát, végül jutalmul melléjük szegődött a szerencse . A továbbiakban Maksza gyorsaságát, erőszakosságát ki kell használni és talán Beretka önbizalmát is helyrebillenti a hajrában szerzett gólja .Gajág jól rombol és Kéri gyorsaságát ,egyéb képességeit méginkább ki lehetne használni. Csak így tovább, hiszem ,hogy két hét múlva már a B közép hangját is hallani fogjuk !

 • '>
  8. V.G.
  2017. augusztus 14., hétfő, 00:10
  Válaszolok

  Gratula a SZEOLnak!

  Egy ilyen önbizalomnövelő sikerrel kell kezdeni az idényt és ebből lendületet meríteni!

  Hajrá SZEGED!

 • '>
  7. Zebulon
  2017. augusztus 13., vasárnap, 21:47
  Válaszolok

  Nagyszerű focicsemege volt! Izgalmas, eseméndús, hajtós és persze mázlis. Nem csodálom, hogy a szegedi ultrák ennyi kudarc után elmaradtak. Ami a pécsi ultrákat illeti le a kalappal előttük. Nagyon szimpatikusan űzték-hajtották a csapatukat mindvégig. Az állatkínzók ellen is felemelték a hangjukat amivel minden normális ember csak egyet tud érteni. Mindenesetre egyszer végre ennek a szegedi csapatnak is lehetett szerencséje, de mint tudjuk azért is meg kell küzdeni, hogy a szerencse ránk mosolyogjon. Köszönjük fiúk! Hajrá Szeged!

 • '>
  6. Jankooo
  2017. augusztus 13., vasárnap, 19:43
  Válaszolok

  Jo kis meccs volt. A pécsieknek koszonhetoen volt egy kis focihangulat is.
  A szeol orulhet a 3 pontnak, jo csapat ez a pécs.

 • '>
  5. oskolau
  2017. augusztus 13., vasárnap, 19:35
  Válaszolok

  Gratulálok , jó kis NB III-as csapat vagytok továbbra is, ezt már 2 bajnoki idényben bizonyítottátok ( tavaly egy osztállyal följebb, de ez nem probléma :-)).
  Ti legalább Városunk “legjobb” pályáján játszotok továbbra is!
  Csak így tovább , teher nincsen rajtatok, élvezzétek a focit!

 • '>
  4. Szegedi Tükör
  2017. augusztus 13., vasárnap, 19:18
  Válaszolok

  Na végre! Legalább a Szeol-nak hívott Tisza Volán nyert, de hát sok meccset kéne még nyerni az újabb NB II-es szereplésig… Könnyebb lett volna bentmaradni, mint oda újra visszajutni…sajnos.

 • '>
  3. Hajrá f'ckin Sz
  2017. augusztus 13., vasárnap, 19:08
  Válaszolok

  Hajrá Volán! A rohadt életbe…mire leírtam, máris egyenlített a Pécs, az ultráik legnagyobb örömére! És mi van a szegedi ultrákkal??? Halkó se..ét már nem akarják tovább nyalni??? 🙂

 • '>
  2. Xy
  2017. augusztus 13., vasárnap, 18:25
  Válaszolok

  Kicsit csalódás, hogy a szegedi ultrák nem jöttek ki, viszont Pécsről jöttek vagy 50-en.. hangosak is nagyon!

 • '>
  1. V.G.
  2017. augusztus 13., vasárnap, 17:52
  Válaszolok

  Hajrá Szeged!