Fidesz: minél hamarabb kártalanítani kell a Czeglédy-ügyben becsapott diákokat!

Czeglédy Csaba

A Fidesz a Czeglédy-ügyben azt tartja a legfontosabbnak, hogy minél hamarabb kártalanítsák a becsapott diákokat – ismertette a kormánypárt véleményét újságírók előtt Budai Gyula képviselő.

A politikus egy csütörtöki, más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón feltett kérdésre azt mondta, a mintegy hárommilliárd forintos költségvetési csalás miatt zajló ügyben biztosan lesznek még meglepetések, hiszen egyre újabb és újabb emberek kerülnek a nyomozó hatóságok látókörébe.

Budai Gyula megjegyezte, tud arról, hogy Czeglédy Csaba megpróbált egyezséget kötni az őt feljelentő diák érdekképviselttel. Hozzátette, hogy így viszont csak 22 diákot kárpótoltak volna a több ezer károsultból, és az érdekképviselet is elutasította az egyezkedési kísérletet.

A képviselő az MTI-nek arról is beszélt: köztudomású, hogy Czeglédy Csaba ügyvédként képviselte Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt, illetve az utóbbi családi cégének is ügyvédje volt.

Emellett ő járt el a különböző minisztériumokban a közérdekű adatigényléseknél, amivel minden alkalommal Harangozó Tamás, Botka kabinetfőnöke bízta meg, “ami az egész ügy pikantériája”, hiszen ő folyamatosan támadja a kormányt – emelte ki.

Véleménye szerint az, hogy olyasvalaki jár el közérdekű adatigényléseknél, aki ellen többmilliárdos költségvetési csalás miatt folyik eljárás, “már önmagában is egy kicsit morbid helyzet”.

Úgy folytatta: az is egyértelmű, hogy Czeglédy Harangozó Tamás jogi képviseletét is ellátta az utolsó percig.

Mindezek igazolják, hogy Czeglédy Csaba “ezer szállal kötődött” az MSZP-hez, és egyértelműen bizonyítják, hogy nagyon mélyen be volt épülve mindkét ellenzéki pártba. Innentől az MSZP és a DK állítása, miszerint semmi közük Czeglédyhez és semmilyen módon nem érintettek az ügyben, megdől – összegzett a politikus.

Emiatt Budai Gyula szerint be kellene fejezni a mellébeszélést, a bujkálást, a két pártból ki kellene állnia valakinek és elmondania, milyen kapcsolatban voltak Czeglédy Csabával és milyen megbízásokat adtak neki.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt június közepén helyezték előzetes letartóztatásba. A gyanú szerint a politikus, aki egy diákmunkásokat közvetítő szombathelyi székhelyű gazdasági társaság vezetője, társaival együtt egy többszintes céghálót működtetett, hogy így kerüljék el a közterhek megfizetését. A bűncselekmények következtében az állami költségvetést több mint hárommilliárd forintos vagyoni hátrány érte.

5 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  5. Rolex László
  2017. augusztus 10., csütörtök, 19:20
  Válaszolok

  3. Okoskodó NP, ez Dolfiként nem jutott az eszedbe?
  2-eskének jó megérzése volt 2 perccel előtted.

 • '>
  4. CsikospoloSs
  2017. augusztus 10., csütörtök, 18:49
  Válaszolok

  Szeged közjegyző je is vett dohanyboltot,,csak erről mélyen hallgat a ballik oldal.mp iss.

 • '>
  3. NP
  2017. augusztus 10., csütörtök, 18:29
  Válaszolok

  A Kaya Ibrahim és Josip Toth nevű migráncsoknak “eladott” Fidesz cégek köztartozásait mikor fogjátok befizetni NERtársak?

 • '>
  2. kész átverés?
  2017. augusztus 10., csütörtök, 18:27
  Válaszolok

  1. okoska a trafikmutyival mikor jössz elő? Meg a magánnyugdíjpénztárral. Ez botka bűnöző ügyvédjét és a szoci bandát nem menti.

 • '>
  1. Dolfi
  2017. augusztus 10., csütörtök, 16:40
  Válaszolok

  És ki kártalanítja azokat akiket a földmutyi döntött nyomorba? ja vagy úgy..nincs marha nincs tej és nincs vaj..dupla ár és megoldjuk…éljen Viktor és bandája