A nemzet fennmaradására kell törekednünk + FOTÓK

kru029

Ezt vallja vitéz Szilágyi Árpád, a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület elnöke, illetve az óbudai Krúdy Gyula Irodalmi Kör tagjai is.

Nemzetben gondolkodó írókkal és költőkkel telt meg a Nemzeti Emlékkert, ugyanis közös irodalmi délutánt rendeztek az óbudai Krúdy Gyula Irodalmi Kör, illetve a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület fővédnökségével. A két szervezet együttműködése lassan tíz éves múltra tekint vissza.

A rendezvény házigazdája vitéz Szilágyi Árpád aktív városvédő polgár volt, aki azt hangsúlyozta, hogy nemcsak ő, de a Krúdy Gyula Irodalmi Kör tagjainak többsége is egyben a Magyar Kultúra Lovagja. A Nemzeti Emlékkert, mely a rendezvény helyszínéül szolgált, pompás faszobrokkal van díszítve, ahol minden adott az építő jellegű eszmecserére. A Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület tizenöt éve létezik, és éppen most terveznek egy pár reformot végrehajtani, többek között szeretnének nyitni azon fiatalok irányába, akik hozzájuk hasonlóan nemzetben gondolkodnak. Szilágyi Árpád azt vallja, a nemzet fennmaradására, egységére és a tartós békére kell törekedni. Azt szeretné, hogy az ország egyben maradjon és nyitott legyen a nemzeti gondolkodásra.

kru054

Kanizsa József író, költő szerint a Krúdy Gyula Irodalmi Kör az, ami összefogja ezt a rendezvényt, illetve idén a Kárász József Irodalmi Kör is segédkezett nekik ebben. Azt is kifejtette, hogy számára elsősorban a magyarság fontos és biztos benne, hogy lesz még folytatása ennek az eseménynek, mert szerinte a magyar közösségnek szüksége van erre. „Én mindig azt vallottam, hogy őszinte magyar vagyok, őszinte író, költő, aki a magyarságért, a népért, Magyarországért tesz, mert ez a hazánk. Itt kell, hogy részt vegyünk íróként, költőként új műveket kell letennünk az ország építésében. A jövő nemzedékéért kell tevékenykednünk”- fejtette ki Kanizsa József, akinek a jövő héten jelenik meg a 47. és 48. könyve. Az irodalmi kör feladatának tartja, hogy itt helyben Szegeden, illetve Magyarországon összetartsák a magyar nemzetet. A délután során fellépett „A harang szól” című művével.

M. Jankó János 2009 óta tagja a Krúdy Gyula Irodalmi Körnek. Eddigi két legismertebb műve a Kárpátok fohásza, valamint a Gyökerek. Megtudtuk, Attila királyról ír egy eposzt, Nagy Lajos királynak a köpenyéről egy mondát, illetve az egri várvédőkről egy művet. Nem híve az úgynevezett szabad verselésnek. Szerinte a magyar kultúrának és irodalomnak megújulásra van szüksége, mert jelenleg az, hogy egyesek elkezdenek valamit írni, majd az adott mű egyáltalán nem arról szól, mint amilyen címet adnak neki, az számára nincs rendjén. Úgy látja, az internet elvonta a fiatalokat az irodalomtól, ezért meg kell találni az utat, hogy jobban ráirányítsák a figyelmet. A színésztársadalom felelősségét szintén kiemelte, mert úgy véli, hogy a televízióban szereplő személyek közül nem mindenki használja megfelelően édes anyanyelvét.

Kiss Ervin

5 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  5. tikle
  2017. augusztus 5., szombat, 11:05
  Válaszolok

  csíkós, lassan, de biztosan elkopnak, minek tüntessünk ellenük?

 • '>
  4. anker alfonz
  2017. augusztus 5., szombat, 10:25
  Válaszolok

  Válasz 3-nak: akussabb,nem synagógából, hanem Bocika~Yeti hátuljából jelentkezik ill. ellenkezik.GPS meghatározás alapján!

 • '>
  3. CSIKÓSPOLÓSssss
  2017. augusztus 5., szombat, 09:36
  Válaszolok

  okussabnalam,te honnan irsz?melyik orszag melyik zshinagogájából?

 • '>
  2. okosabbnálam
  2017. augusztus 5., szombat, 09:05
  Válaszolok

  Megnyugodtam, ha Ötödik Szilágy Árpád kézbe veszi a dolgokat, nemzetünk fenn-, országunk egyben marad! 🙂

 • '>
  1. CsikospoloS
  2017. augusztus 5., szombat, 08:38
  Válaszolok

  Rég volt tüntetés a szocik ellen,ennek mi az oka?