Megédesíti az életünket egész évben

Szokásos nap, reggeli rohanás. Betérek az első órám előtt a büfébe, ahol iszom egy teát, hátha felmelegít ebben a hidegben. Az eladó felveszi a rendelésem és felteszi a költői kérdést: „mézzel vagy…

/

Téli mézes hetek

A mézzel készített ételek sajátosan omlósak, ízesek és illatosak. Gondoljunk csak így karácsony környékén a mézeskalácsra! Ám ne higgyük, hogy csupán sütemények, édességek ízesítésére jó a méz…

Antibiotikum a természetes antibiotikumban

A méz természetes antibiotikum – mondják –, felesleges dúsítani, hiszen tele van aminosavakkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Már az igazi, a valódi, a hamisítatlan. Eddig a magyarról is azt gondoltuk, hogy ilyen rendes…

Mézédes kézműves

Az első Dél-alföldi Mézünnep Szegeden Fotók: Gémes Sándor Péntektől vasárnapig tartott a mézes hétvége a Mars téri „U” pavilonban. A negyedik mézkiállítást idén mézünnepre keresztelték, így Szeged adhatott otthont az első Dél-alföldi…

Újra Mézünnep Szegeden

Fotó: Gémes Sándor – SZEGEDma A mézfogyasztás, a mézzel, mézből készült ételek és az egészséges táplálkozás népszerűsítésére immár negyedik alkalommal rendeznek mézünnepet Szegeden.…

Mézes hétvége Szegeden, avagy Mézünnep

Ismét reneszánsza van a méznek, egyre többen ismerik fel jótékony hatásait, és kezdik el a használni a korábban a táplálkozásban olyan kevésszer használt édesítőszert. A méz kedvelőinek jó hírrel szolgálhatunk: szeptember 13-14-én…