/

Terítéken a zöldborsó

A nyárelő íze. Megunhatatlan, mivel számtalan módon főzhetjük. Íme egy-két húsmentes és húsos ízvariáns: rakva, pürésítve, görögösen, paprikásként vagy immár klasszikusnak nevezhető borsólevesként. Vigyázat, még olyan zsenge, finom a borsó, hogy duplán…

/

Meggymánia

Egy, érik a meggy… kezdhetnénk akár ezzel, a mindenki által ismert mondóka első sorával is e heti receptajánlónkat. Hiszen bármerre is visz utunk, a kertekben, piacon, boltban, úton-útfélen ez a kis piros,…

/

Képviselőfánk – nem csak EP-választás idejére

Küldd el az EP-be! Ezzel a címmel indított tájékoztatási kampányt az Európai Bizottság információs hálózata. Az „EU Képviselő Fánk” programsorozat célja, hogy növelje a választói hajlandóságot a fiatal felnőttek körében. A kezdeményezés…

/

Májusi kerti parti a SZEGEDma.hu receptjeivel

Május elseje nemcsak a munka ünnepe, hanem a szabadtéri sült kolbászos, virslis, sörös, fröccsös piknik szimbóluma is. A tavasz végének és a nyár elejének a közeledtével ugyanis ilyenkor már kedvező lehet az…

/

A hét receptje: Tarkabarka házi pizza

Ha szereted a vastag tésztát… Több millió pizzát rendelnek és fogyasztanak el naponta a világon. A pizza az elmúlt 50 esztendőben a világ egyik legkedveltebb eledelévé vált, de vajon hányan gondolkodnak el…

/

A hét recepje: Sonkahegyek – de mit egyek?

Avagy variációk maradék húsvéti sonkára A legtöbb asztalon bőségesen marad főtt sonka az ünnepek után is, de már nem fogy olyan elánnal, mint néhány nappal korábban. Felejtse el a tormás sonka-főtt tojás…