/

Déli Szó Receptbajnok-verseny: húsvéti nyertesek

Nagypéntek van, Krisztus szenvedésére és kereszthalálára való emlékezés napja, szigorú böjt. Ilyenkor csak a jellegzetes böjti ételeket: halat, tojást, olajos magvakat, aszalt gyümölcsöt szokás fogyasztani. Holnap azonban nagyszombattal kezdetét veszi a húsvéti…

/

Szendvicsek az uzsonnástáskában

„Mit is vigyen a gyerek uzsonnára?” A szülőnek az a jó, ami gyorsan elkészül, tápláló, és a csemete minden morzsáját elfogyasztja. Ráadásul a hazai mindig olcsóbb, mint az iskolai büfé.…

/

Nyári ízek télire! – 2. rész

Az őszi-téli hónapokban sokakban az tartja a lelket, hogy várják a nyarat, amikor a napsugarakon kívül a lélekmelengető élményeket is megpróbálják begyűjteni. Ha eszünkbe jutott már, milyen jó lenne konzerválni a nyár…

/

Paradicsomi ízek

Mint ahogy korábban is írtunk róla, lecsóidény van. A paradicsom most jóízű és olcsó, ami azt jelenti, hogy nem a megszokott, íztelen és drága gyerekszomorító vitaminforrással találkozunk a piacon. A télről való…

/

Szürcsölnivalók kánikulára

Kerti partik alkalmával – hiába a sok finom falat – ha szomjan halnak a vendégeink. Bor, sör, üdítő, ásványvíz helyett vagy mellett kínálhatunk rafináltabb italokat is. Nem kell hozzájuk más, csak néhány…

/

Nyári ízek télire / Rabul ejtett nyár

Finom házi lekvárok, dzsemek, befőttek és pikáns zselés ínyencségek: ízük felülmúlhatatlan. Nemcsak azért, mert az általunk gondosan válogatott gyümölcsök felhasználásával készülnek, hanem azért is, mert saját kezünk munkája és a nyár…

/

Csapjunk a lecsóba!

Simonffy András – Igazi lecsó című novellájának – hősei  az író, a biológus, a fizikus nem tud egyetértésre jutni a lecsókészítés technológiai kérdéseiben. Mi is többféle ízt javasolunk, hogy kipróbálva mindenki saját…

/

Ó, te édes… barack!

Lehet fehér, lehet sárga, lehet kopasz, lehet szőrös, akár  őszi, akár sárga – szeretjük a barackot. Széles a paletta, sokféle fajtája ismert: a lényeg, hogy mézédes legyen és csurogjon kezünkön a leve.…

/

Hűsítő levesek a hőségben

A 30 foknál melegebb még a nyárimádóknak is megpróbáltatás, hacsak nem a vízpart mellett kapja el őket a kánikula, hanem mondjuk dolgozniuk kell. Ebben a melegben szinte semmit nem kívánunk a folyadékon…

/

Újra itt az újburgonya!

Az európai királyi udvarok számára hajdanán kis fehér csillagvirágjáért – amelyet a hölgyek a hajukba tűztek – termesztették a krumplit. Akkor még nem sejtették a külföldi újdonságokért lelkesedő kényes főúri dámák, hogy…