/

Előételnek saláta

A salátakészítés lényege, hogy az alapanyagok nyersek maradjanak, mert akkor nem veszítik el a magas vitamintartalmukat. Olajok hozzáadásával pedig megkönnyítjük a vitaminok szervezetünkben való felszívódását. Ha főzzük akkor elsősorban C-vitamin tartalmukat veszítik…

/

A hét receptje: Januári diéta tippek

Sokan tartják, hogy télen nehezebb fogyókúrázni, mert a nagy hidegben szervezetünk kívánja a zsíros nehezebb ételeket. Testünk leterhelése ellen, januárban elég csak heti fél kilót leadnunk, és így anyagcsere folyamatunk sem zavarodik…

/

Varázsgombóc és Luca napi hagyományok

December 13-a Luca napja. Szent Luciát a házasságszerző védőszentként is emlegetik, Siracusában szenvedett vértanúságot, a legenda úgy tartja, ő volt Jézus jegyese. Az 1582-es Gergely-féle naptár reformig Luca napja volt az év…

/

Márton napi vigasságok… másnapokon is

Libamáj, lúdlábtorta, libapecsenye vagy tepertős pogácsa… Ki tud nemet mondani e páratlan finomságoknak? A Déli Szó magazin előző számában arra kértük sütni-főzni szerető Olvasóinkat, hogy Márton-nap kapcsán küldjék el nekünk kedvenc libás…

/

Szüret idején

Ismét beköszöntött az ősz, és ezzel elérkezett a szőlőtermesztés utolsó vidám mozzanata, a szüretelés. Azonban nemcsak szőlőtőkéről szemezgetve, vagy mustot kortyolgatva élvezhetjük ki a szőlőszemek nyújtotta íz világot. Fenséges, és szemnek is…

/

Egy tök jó ebéd

Eheti összeállításunkban egy egész ebédre való tökös ételt válogattunk ki. Egy kis meleg tökleves, tökfőzelék és tökpogácsa, valamint egy kis tökös rétes.…

/

HALlatlan finomságok

A hal örök kedvenc. Könnyű, alacsony kalóriatartalmú étek és fajtától függően rengeteg elkészítési mód áll a gondos háziasszony rendelkezésére, hogy igazi különlegességet tegyen le a vasárnapi ebédlőasztalra.…

/

A hét receptje: Májusi vasárnapok menüje

Májusban még piacra járni is külön öröm, hiszen mindenütt friss zöldségekkel és gyümölcsökkel hívogatnak minket a kofás standok. Sokunkat annyira elvarázsolnak az eper-, spárga- és újhagyma-hegyek, hogy mindent gondolkodás nélkül a kosarunkba…

/

A pazar paraj

A spenót hallatán gyakran elfintorodunk, hisz gyermekkorunk „mumusa”, a belénk diktált főzelék jut eszünkbe. Rejtély, hogy mi az az ok, melynél fogva sokan utálják az amúgy egyik legegészségesebb növényünket. Az azonban biztos,…