Sport

Rosta Miklós távozik a Pick Szegedtől

Rosta Miklós távozik a Pick Szegedtől

2023. május 6., szombat
Rosta Miklós távozik a Pick Szegedtől

Rosta Miklós a következő idénytől a Dinamo Bucuresti kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

A 24 éves beálló az OTP Bank-Pick Szegedtől szerződik a román csapathoz. A bukaresti klub szombaton a honlapján jelentette be a magyar kézilabdázó érkezését, és jelezte, hogy Rosta három évre, 2026-ig kötelezte el magát.

A 42-szeres válogatott játékos az M4 Sportnak elmondta, döntésében a legnagyobb szerepet a vezetőedző személye játszotta, az, hogy a spanyol Xavi Pascual felhívta és jelezte neki, szeretné, ha az ő csapatában folytatná.

Nagyon vonzónak tűnt az a terv és vázlat, amit elmondott nekem, az, hogy mennyi játéklehetőséghez fogok jutni a Bajnokok Ligájában"

- mondta az elmúlt év legjobb hazai játékosa.

Elárulta, hogy a spanyol szakember szeretné, ha a védekezése még fejlődne, és támadás-védekezésben tudna játszani negyven-ötven-hatvan percet. Reményét fejezte ki, hogy védekezésben tényleg előre tud majd lépni, és azt a válogatottban is fogja tudni hasznosítani.

Nehéz döntés volt, mert nagyon szeretem Szegedet, a várost, a csapatot, a szurkolókat. Biztosan minden hiányozni fog. Most ezt hozta az élet, egy új szakasz kezdődik"

- tette hozzá.

Id. Rosta Miklós a váltást illetően úgy fogalmazott, mindent megbeszélnek a fiával, a tatabányai és a szegedi szerződésénél még ők voltak ott a feleségével, mostanra viszont lett egy menedzsere.

A váltástól azt várja, hogy a fia továbbra is fejlődjön, legyen meg a fejlődési pályájában az eddigi ütem, a hiányosságait Xavi Pascual javítsa ki, a jó dolgokat pedig erősítse meg.

Ebben a történetben az ő szerepe nagyon nagyot nyomot a latban. Majdnem azt mondom, hogy nem is klubot, hanem edzőt kerestünk, kerestek Mikinek. Az ilyen kaliberű játékosoknak, mint a Miki, a spanyol iskola fekszik"

- tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.