Gazdaság

Csoportos létszámleépítés zajlik a magyarországi Tesconál

Csoportos létszámleépítés zajlik a magyarországi Tesconál

2023. január 19., csütörtök
Csoportos létszámleépítés zajlik a magyarországi Tesconál

Az egyik legnagyobb hazai kiskereskedelmi lánc azzal magyarázta a döntést, hogy hatékonyabb irányítási struktúrát alakít ki. A legtöbb érintettnek felajánlanak új pozíciót – írta meg a Világgazdaság.

Csoportos leépítésben vagyunk – erősítette meg a lapnak a Tesco Magyarország, ám azt nem közölték, hány dolgozójukat érinti a lépés. A lap becslése szerint legalább harmincat.

Az előírások szerint a csoportos leépítésnél a megelőző fél évre számított átlagos statisztikai létszámot kell figyelembe venni. Vannak speciális kitételek, de ökölszabály szerint a háromszáz vagy annál több munkavállalót foglalkoztató esetén a legalább harminc főt érintő elbocsátás minősül csoportos leépítésnek.

Vagyis egy ekkora dolgozói létszámtól valószínűsíthetően megválik a magyar Tesco, amely tízezer körüli alkalmazott létszámmal bír – írták.

A Tesco azt is közölte azonban, hogy a csoportos leépítés csak technikailag igaz. Ezt úgy értették, hogy bár az átalakításban érintettek létszáma eléri a csoportos létszámleépítésnél meghatározott mértéket, a gyakorlatban minimális lesz azon munkatársak száma, akiknek nem tudnak új pozíciót felajánlani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.