Meteor

Még a fagy is elmaradhat szenteste

Még a fagy is elmaradhat szenteste

2022. december 18., vasárnap
Még a fagy is elmaradhat szenteste

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint aligha lesz fehér karácsonyunk.

Az elmúlt napokban egy mediterrán ciklon tört be hazánk területére, ami kiadós éjszakai fagyokat eredményezett, és napközben is alig néhány fokkal volt több a nullánál.

A hét elején még kitart ez az időjárás, szenteste napjára viszont bőven fölénk kerül egy anticiklon, aminek következtében az éjszakai mínuszok is eltűnhetnek.

Mint az OMSZ írja a középtávú előrejelzésében, Hétfőn a kevés fátyolfelhő mellett sok napsütés várható, majd este északnyugat felől határozottan megnövekszik, helyenként meg is vastagszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél az ország döntő részén gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.

Kedden hajnalban, reggel rétegfelhős, párás, ködös körzetek is lehetnek, néhol zúzmarával. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A minimum-hőmérséklet nagyrészt mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakul, északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

A fordulat az időjárásban pénteken lesz érzékelhető.

Ekkor még kisebb esőre, záporra az északi megyékben van nagyobb esély. Megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. A hajnali mínusz 2, plusz 5 fokról viszont 2, 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton, szenteste napján többnyire erősen felhős idő valószínű. Néhol gyenge záporeső előfordulhat. Az élénk déli, délnyugati szél helyenként megerősödik. Hajnalban 0 és plusz 6, kora délután 5 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.