Hírzóna

Lázár János is aláírta a földadó elleni petíciót

Lázár János is aláírta a földadó elleni petíciót

2022. december 10., szombat
Lázár János is aláírta a földadó elleni petíciót

– A helyi földadó bevezetése begyűrűzik a mezőgazdasági termékek árába, így az élelmiszerek további drágulásához vezet. A történelmi aszály, valamint a háború miatt drasztikusan megemelkedett energia- és takarmányárak után nem büntetni kell a magyar gazdákat, hanem segíteni nekik. Ezért mondok nemet a földadóra, és ezért kérek mindenkit, hogy támogassa a magyar gazdák kiállását, és írja alá a petíciót! – írta szombaton délelőtt Facebook-oldalán Lázár János.

A földadó bevezetéséről a Márki-Zay Pétert támogató többség döntött a novemberi, hódmezővásárhelyi közgyűlésen. Ennek értelmében földadót kell fizetniük a 4 hektár fölötti tulajdonnal rendelkező és azt bérbe adó vásárhelyieknek.

A döntést nagy felháborodás övezi, a földadó ellen aláírásgyűjtést indított a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Jakab István, a Magosz elnöke felszólította a vásárhelyi polgármestert, hogy „fejezze be ezt a játékot”, mert attól tart, hogy a baloldali vezetésű települések követni fogják a példáját. Jakab István közölte, hogy egyeztetnek a termelőkkel és a földtulajdonosokkal, és minden eszközt felhasználnak a földadó megakadályozásáért. A gazdákat nem szabad hátrányba hozni, hiszen nyitott piacon, más EU-tagállamokkal versenyezve kell helyt állniuk, Márki-Zay Péter intézkedése ezért teljesen elfogadhatatlan.

A vásárhelyi földadó elleni tiltakozáshoz az agrarpeticio.hu oldalon lehet csatlakozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.