Közélet

Koromné Fenyvesi Rózsa szerint irreálisak a Cserepes sori lakók elvárásai

Koromné Fenyvesi Rózsa szerint irreálisak a Cserepes sori lakók elvárásai

2022. december 16., péntek
Koromné Fenyvesi Rózsa szerint irreálisak a Cserepes sori lakók elvárásai

A DK frakcióvezetője szerint ,,szégyenfoltja" a Cserepes sor Móravárosnak, és több családnak is kínáltak már cserelakást azok közül is, akik ott laknak. Elmondása szerint az ottlakók irreális áron hajlandók eladni a lakásokat, ráadásul a kormánypárt is akadályozni próbálja az ottani munkát elmondása szerint.

Chovanecz Kata arról beszélt, valóban fontos a Cserepes sori helyzet rendezése, azonban azt nem úgy kell megtenni, hogy az ottani magántulajdonnal rendelkező lakókat sarcolják, ráadásul úgy, hogy - szemben az Antiszegregációs Tervvel - cserelakásként nagyjából 50-60 négyzetméteres lakásokat kínálnak neki a Londoni körútra és a honvéd térre, miközben ennél jóval nagyobb négyzetméteres területen laknak.

Botka László és Ménesi Imre felszólalásukban a helyi jobboldal közbenjárásával indokolják, hogy a tárgyalások megrekedtek az ottlakók és a városvezetés között. Ménesi ezen felül azt is állítja, hogy az ottlakók engedély nélkül építkeztek ott, eredetileg nem akkora négyzetméteren laktak.

Chovanecz Kata ügyvédi levéllel támasztotta alá, hogy a városvezetés valótlanságot állít.

Arról, hogy az önkormányzat miként tünteti fel a hamisan a Cserepes sori lakások állapotát és hogy hogyan is bánik az ott lakókkal,ittírtunk korábban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.