Hírzóna

Gyász: elhunyt Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember

Gyász: elhunyt Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember

2022. december 6., kedd
Gyász: elhunyt Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember

A 94. éves korában elhunyt, a bükki füvesemberként ismert Szabó Gyuri bácsitól lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa Pál apostol 2. leveléből idézve búcsúzik közösségi oldalán: „Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam...” 

Így folytatja:

Szomorú feladatom, hogy tudassam a világgal, hogy édesapám - a világ számára Gyuri bácsi - eltávozott közülünk az angyalok világába. December 4-én vasárnap este otthonában, nyugodtan, megbékélt lélekkel elaludt. Mellette voltam, fogtam a kezét. Kérte, vigyem haza. Mondtam, indulunk, amikor készen vagy. Hat óra után nem sokkal későbbre készült el."  

https://www.youtube.com/watch?v=70on1h1p7U8&ab_channel=Gy%C3%B6rgytea-Szab%C3%B3Gyurib%C3%A1csi

"Amit tudok, tőle tanultam. Nemcsak a gyógynövényeket: azt is, hogy kell kanállal enni és felvenni a cipőmet. Apának is olyan volt, mint füvesembernek: türelmes, nagylelkű, segítőkész, melegszívű és határozott. Hiányát semmi nem fogja pótolni, sem az én, sem az önök életében. Szelleme, tanításai, tudása viszont örökké fognak élni, amíg emlékezünk rá  ─ és még annál is tovább. Kérem, őrizzék meg őt jó emlékezetükben."

Szabó György Miskolcon született, 1928. április 15-én. A gyógynövényekkel a nyugdíjazása után kezdett el foglalkozni, 2010-ben fitoterapeuta oklevelet is szerzett. A nyugdíjazása előtt élelmiszer-kereskedelemben dolgozott, könyvkereskedői képesítése volt. 2018-ban a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.