Gazdaság

Drágulhat a taxizás Szegeden

Drágulhat a taxizás Szegeden

2022. december 8., csütörtök
Drágulhat a taxizás Szegeden

A benzinárstop eltörlése érzékenyen érint lényegében minden szolgáltatást, amihez belső égésű motorral ellátott járművet használnak: ilyenek kiemelten a futárszolgálatok és a taxiszolgáltatások. Az Országos Taxis Szövetségszerint már mától drágább lehet az utóbbi.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az Indexnek azt nyilatkozta, hogy az árstop fenntartásáig volt egy hosszú ideig tartó és ,,viszonylag kedvező mozgástere" a taxisoknak, ami nem tartható fent tovább.

Az elnök szerint ráadásul a kabinettel sem kell egyeztetni ennek megállapításához, hiszen a szakszervezetek és kamarák már jól ismerik a taxisok álláspontját.

Az Orszgáso Taxis Szövetség elnöke szerint ahol nem szabályozza hatósági ár a taxisok fuvardíját, ott akár már napokon belül árat emelhetnek a taxisok, hogy a jelentősen megemelkedett költségeket fedezni tudják. Ez a változás pedig érzékenyen érintheti Szegeden, hiszen május óta már itt sem vonatkozik hatósági ár a fuvardíjra, igaz, markáns változást sem lehetett érzékelni a fuvardíjakban. Ez azonban már borítékolhatóan nem így lesz.

Metál Zoltán szerint kár lenne a taxisoknak akcióba fogni, hiszen 13 hónapig számukra is kedvezményes volt a tankolás. A kamarákkal azonban mihamarabb egyeztetni szeretnének.

A Független Egységes Szakszervezetek Szövetsége a honlapján egy Orbán Viktornak címzett nyílt levelet is megjelentetett. Ebben az áll, hogy további sürgős, kisebb mértékű taxistarifa-emelésre van szükség, illetve másfajta adókedvezmények lehetőségére és a meglévők pontosítására a taxisok, kiemelten a kisvállalkozó taxisok számára. Kiemelik továbbá, hogy a vállalkozók engedélyezett létszámának korlátozása, szűkítése is szükséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.