Hírzóna

Folyamatosan és rengetegen próbálnak bejutni Magyarországra

Folyamatosan és rengetegen próbálnak bejutni Magyarországra

2022. november 1., kedd
Folyamatosan és rengetegen próbálnak bejutni Magyarországra

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. október 31-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 455 határsértőt tartóztattak fel és 639 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök  esetben összesen 335 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Csengele, Forráskút, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa, Szatymaz és Szeged közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 8, Csákvár közigazgatási területén 9, Komáromban 2, Zsámbékon 1, Szobon 2 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, iraki, koszovói, líbiai, marokkói, pakisztáni, szenegáli, szír, szomáliai, szudáni és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 4, Csongrád-Csanád megyében 24 esetben a rendőrök összesen 639 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

Pusztamérges közigazgatási területén 2022. október 31-én 16 órakor a rendőrök a 5429.számú úton egy lengyel honosságú kisbuszt ellenőriztek, melyet egy lengyel állampolgár vezetett. A sofőrön kívül a járműben 2 illegális migráns tartózkodott.

Ásotthalom közigazgatási területén, az 55-ös számú főúton 2022. október 31-én 16 óra 10 perckor a járőrök egy magyar honosságú kisbuszt ellenőriztek, melyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül 15, magukat indiai és afgán állampolgárságúnak valló külföldi utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

(kiemelt kéünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.